Ajánló – 281.adás – HAZAI VADÁSZ – 2019.10.04 péntek este 19:00 óra – HAZAIVADASZ.HU

25. jubileumi MEGOSZ nagygyűlés a Vajdahunyadvárában/Hajósszentgyörgyi Erdészeti Erdei Iskola átadása/50 éves a Pilisi Parkerdő Zrt./XV. Kiskunsági Alkotótábor Záróünnepsége Bugacon

 

25. jubileumi MEGOSZ nagygyűlés a Vajdahunyadvárában

Az Alpár Ignác által a millenniumi ünnepségekre megálmodott városligeti Vajdahunyadvár Budapest egyik legizgalmasabb épületegyüttese, és méltó otthona az 1896-ban alapított Magyar Mezőgazdasági Múzeumnak. Itt található Európa legnagyobb mezőgazdasági gyűjteménye, a magyar agrárium értékeinek és történetének teljes és reprezentatív bemutatása.

Kiváló helyszíne az újraszerveződő magán erdőgazdálkodás 25. évfordulóját ünneplő Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége éves nagyrendezvényének.

Hajósszentgyörgyi Erdészeti Erdei Iskola átadása

Átadták a Hajósszentgyörgyi Erdészeti Erdei Iskolát a hozzá kapcsolódó tanösvénnyel. Az Érsekhalma külterületén található és a Gemenc Zrt. kezelésében lévő majorság épületegyüttese új funkciókkal bővült. Az Agrárminisztérium 100 millió forintos támogatásából megvalósult beruházás nemcsak a régió iskolásai számára biztosít magas szintű természetvédelmi szemléletformálást, hanem egyben olyan ökoturisztikai célpont is, amely a pihenni vágyók számára kínál új lehetőséget Bács-Kiskun megyében.

50 éves a Pilisi Parkerdő Zrt.

Ötven év egy erdő életében is jelentős időszak, egy vállalat, egy erdőgazdaság szempontjából pedig teljes korszak. Egy ilyen teljes korszak áll mögöttünk, amelynek során több erdészgeneráció szentelte szakmai munkáját, sokszor egész életét erdeinknek. Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt fél évszázad igazolta alapítóink céljainak helyességét. A természet és az erdő iránti növekvő érdeklődést, a pilisi erdészek elhívatott munkájának elismerését igazolja az a tény, hogy mára közel 25 millió látogatói nappal számolunk évente a kezelésünkben lévő, méltán ismert és szeretett túraútvonalainkon, letelepedőhelyeinken, kilátóinkban, kerékpárral és lóval igénybe vehető erdei útjainkon, turistaszállásainkon és vadászházainkban.

XV. Kiskunsági Alkotótábor Záróünnepsége Bugacon

Október 2-án a KEFAG Zrt. – az országos Erdők Hete rendezvénysorozat keretében – kiállítással egybekötött záróünnepséget szervezett a XV. Kiskunsági Alkotótáborban készült művekből. Az ünnepi műsort követően egy közeli erdőrészben felavatták az újonnan létrehozott “Trianon-liget”-et.

Premier műsorunkat 2019. október 4-én, pénteken 19:00 órakor láthatják Nézőink a www.hazaivadasz.hu oldalunkon!