Ajánló – 278.adás – HAZAI VADÁSZ – 2019.09.13 péntek este 19:00 óra – HAZAIVADASZ.HU

Vadgazdálkodási konferencia Kápolnásnyéken/STIHL Országos Döntő/XXVII. Hajdú-Bihar Megyei Vadásznap

 

Vadgazdálkodási konferencia Kápolnásnyéken

Az Országos Magyar Vadászkamara Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága – a hagyományokat követve – 2019. szeptember 6-án 10 órai kezdettel nyitotta meg a „Nagyvadgazdálkodás aktuális problémái és megoldásuk lehetőségei” címmel szervezett konferenciáját a kápolnásnyéki DFT Eseményközpontban. A tanácskozásnak az előadások, valamint a kerekasztal beszélgetés is részét képezte, ahol a nagyvad állománybecslésével és hasznosításával, illetve az afrikai sertéspestis vadgazdálkodási hatásainak ellensúlyozásával kapcsolatos kérdésekről is szó esett.

STIHL Országos Döntő

Szeptember 7-én az Országos Vadásznap keretében rendezték meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokságának döntőjét, ahol 40 csapat feszült egymásnak, próbára téve tudásukat a verseny helyszínén, a Pákozd-Sukorói Arborétumban. A kétfordulós megmérettetésen induló csapatok nagy része a hat regionális verseny első díjazottjaiból állt, valamint két további társaságot az országos tűzoltó verseny adott.

XXVII. Hajdú-Bihar Megyei Vadásznap

Augusztus utolsó napján, Tiszacsegén látta vendégül a vadászbarátokat az OMVK Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete. A programkínálatban a vadétel főzőversenytől, a solymászok bemutatóján át, a Vadászkamara debreceni kürtegyüttesének fellépéséig rengeteg eseményből válogathattak az érdeklődők. Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, a Magyar Vadászok Nagykövete is tiszteletét tette a helyszínen.

Premier műsorunkat 2019. szeptember 13-án, pénteken 19:00 órakor láthatják Nézőink a www.hazaivadasz.hu oldalunkon!