Életképek – STIHL Országos Fakitermelő Verseny Császári Regionális Elődöntő és Méhészeti Nap – 2019.06.15.

A fakitermelő verseny a Vértesi Erdő Zrt. , az Agrogold STIHL Császár szakkereskedés, Császár Község Önkormányzata és az Andreas STIHL Kft. társszervezésében és támogatásával került megrendezésre, míg a méhészeti nap az INTERREG SK-HU FORESTERS AND BEES SKHU/1601/1.1/002 pályázat keretében

A fakitermelő verseny kemény, embert próbáló küzdelmei mellett a méhészeti nappal elsősorban a gyerekeket kívánta megszólítani erdőgazdaságunk. A császári Egresi-rét a fenti programok lebonyolítására különösen alkalmas és megfelelő nagyságú helyszínnek adódott, így a két rendezvényt összekapcsoltuk.

Az idei versenynapon verőfényes napsütés, nyárias (rekord) meleg volt tapasztalható, mely minden versenyzőnek egyformán nehezítette a dolgát.

Az értékes nyereményeken felül a császári régiós versenyen – a 6 idei régiós verseny egyikeként – az első 6 helyezett jogot nyert a XVIII. STIHL Országos Versenysorozat Döntőjében való részvételre. A versenynap további programjai nagyon széles palettán mozogtak – bővülve tavalyhoz képest is – ezzel is emelve a rendezvény színvonalát.

Jelen voltak az Országos Magyar Vadászkamara komárom-esztergom megyei szervei, ahol a kedves érdeklődők tájékoztatást kaphattak felvetődő szakmai kérdéseikre, és értékes kiadványokra tehettek szert. A fafaragó művészek, illetve a mindennapi fakitermelői munkafolyamatokat a látványos elemekkel fűszerező Timbersport show, STIHL Roadshow, Erdei Delikátesz bolt, borkóstoló, tűzoltósági habparty színesítette még a rendezvényeket.

A Méhészeti Nap keretében közel 100 gyermek vett részt a nap folyamán a különféle programokon. A gyermekek közt voltak helyiek, környékbeliek és szlovákiaiak is, így is szélesítve azt a spektrumot, hogy minél több emberhez eljussanak a méhészeti szakmával kapcsolatos ismeretek. A gyermekek rendelkezésére álltak különböző játékos, rajzos, ismeretterjesztő programok, ugrálóvár, kosaras hinta, de emellett tevékenyen is részt vettek a programpontokban: egy ötletes, zenés-táncos bemutató mellett a nap zárásaként a szervezőket megajándékozták az általuk, a nap folyamán készített, méhészeti témájú, nagy képpel és ajándékkal.

A 13 benevezett csapatot Beke Gyöngyi, Császár község polgármestere, Encsi Csaba, a Vértesi Erdő Zrt. termelési és közjóléti főmérnöke, Gémesi József, az Andreas STIHL Kft. képviselője, valamint Bíró Tibor az Agrogold Stihl Császár ügyvezetője és Szunyog Zoltán, tűzoltó ezeredes, a KEM Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője köszöntötték a megnyitón.

 

Premier műsorunkat 2019. július 19-én, pénteken 19:00 órakor láthatják Nézőink a www.hazaivadasz.hu oldalunkon!