1971-es emlékkiállítás nyílt a hatvani Széchényi Zsigmond Vadászati Múzeumban – 2019.05.31-i adás

2019. május 9-én ünnepélyes keretek között nyílt meg az 1971-es világkiállításra emlékező időszaki kiállítás a hatvani Széchényi Zsigmond Vadászati Múzeumban

A meghívott vendégek között volt többek között Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára, és Kovács Zoltán, az „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti kiállítás kormánybiztosa. Az időszaki kiállítás megnyitását megtisztelte jelenlétével gróf Széchenyi Zsigmondné, Mangi néni és dr. Tóth Sándor, aki az 1971-es Vadászati Világkiállítás főszervezője volt.

Kormánybiztos úr a 2021-es kiállítással kapcsolatban elmondta, hogy Budapesten kívül 3 vidéki helyszínen is kiemelt szerepet kap: Hatvan és ide kapcsolódva Gödöllő, illetve Keszthely és Vásárosnamény. Ezeken a helyeken 20 napon keresztül minden látható lesz, ami a vadászathoz, a természethez kapcsolódik. A tervek szerint csak a központi magyar kiállítás több mint 4000 nm-es lesz, a budapesti és vidéki helyszínekre legalább 1 millió embert várnak.

A rövid ismertető után Kormánybiztos Úr megnyitotta a kiállítást, így a megjelent vendégek megtekinthették az 1971-es világkiállítást felidéző fotógyűjteményeket, a beszerzett archív dokumentumokat, könyveket, akkori kiállítási tárgyakat, érmeket, kitüntetéseket és egyéb emléktárgyakat.