Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2019.05. 31. péntek 19:00 – www.hazaivadasz.hu oldalon

Az Országos Magyar Vadászkamara májusi Küldöttközgyűlése / 1971-es emlékkiállítás nyílt a hatvani Széchényi Zsigmond Vadászati Múzeumban / Bakonyi hétvége és VKE részközgyűlés Odvaskőn / Ábel gőzmozdony ünnepélyes avatója a Zalaerdő Zrt.-nél

Az Országos Magyar Vadászkamara májusi Küldöttközgyűlése

2019. május 3-án a Hotel Gottwaldban tartotta májusi Küldöttközgyűlését az Országos Magyar Vadászkamara.

A Vadászkamara külkapcsolatai erősödtek a tavalyi év folyamán, tekintettel a Szerb Vadászkamarával és a Visegrádi Négyek vadászati érdekképviseleti szervezeteivel kötött megállapodásokra. Ezen túlmenően a Vadászkamara képviseltette magát több nemzetközi rendezvényen, készülve a 2021-es vadászati világkiállítás programjaira.

1971-es emlékkiállítás nyílt a hatvani Széchényi Zsigmond Vadászati Múzeumban

2019. május 9-én ünnepélyes keretek között nyílt meg az 1971-es világkiállításra emlékező időszaki kiállítás a hatvani Széchényi Zsigmond Vadászati Múzeumban.

A meghívott vendégek között volt többek között Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára, és Kovács Zoltán, az „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti kiállítás kormánybiztosa. Az időszaki kiállítás megnyitását megtisztelte jelenlétével gróf Széchenyi Zsigmondné, Mangi néni és dr. Tóth Sándor, aki az 1971-es Vadászati Világkiállítás főszervezője volt.

Kormánybiztos úr a 2021-es kiállítással kapcsolatban elmondta, hogy Budapesten kívül 3 vidéki helyszínen is kiemelt szerepet kap: Hatvan és ide kapcsolódva Gödöllő, illetve Keszthely és Vásárosnamény. Ezeken a helyeken 20 napon keresztül minden látható lesz, ami a vadászathoz, a természethez kapcsolódik. A tervek szerint csak a központi magyar kiállítás több mint 4000 nm-es lesz, a budapesti és vidéki helyszínekre legalább 1 millió embert várnak.

A rövid ismertető után Kormánybiztos Úr megnyitotta a kiállítást, így a megjelent vendégek megtekinthették az 1971-es világkiállítást felidéző fotógyűjteményeket, a beszerzett archív dokumentumokat, könyveket, akkori kiállítási tárgyakat, érmeket, kitüntetéseket és egyéb emléktárgyakat.

Bakonyi hétvége és VKE részközgyűlés Odvaskőn

A Vadászati Kulturális Egyesület Dunántúli Régója az első májusi hétvégén Bakonybélben tartotta részközgyűlését. A megyei Dianák a kamara támogatásával találkozót is szerveztek a Diana Vadászhölgy Klub tagjainak, melynek során vendégeiknek igyekeztek bemutatni a Bakony szépségeit, és kulturális, szakmai előadásokkal bővíteni a vadászhölgyek tudását.

Ábel gőzmozdony ünnepélyes avatója a Zalaerdő Zrt.-nél

Május 10-én, Csömödéren rendezték meg a Nemzeti Mura Program keretében felújított gőzmozdony, Ábel ünnepélyes avatóját Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, illetve Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatót tartottak a Mura Programról.

Premier műsorunkat 2019. május 31-én, pénteken 19:00 órakor láthatják Nézőink a www.hazaivadasz.hu oldalunkon!