Állami kitüntetések az EGERERDŐ Zrt.-nél – 2019.03.14.

2019.03.14-én közelgő nemzeti ünnepünk alkalmából, kitüntetést vehetett át az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója, Dr. Jung László György és Tóth László, a Parádfürdői Erdészet nyugalmazott erdészetvezetője

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, Dr. Jung Lászlónak a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét adományozta, mellyel elismerte a fenntartható erdő- és vadgazdálkodás területén végzett, négy évtizedes szakmai munkáját. Tudományos kutatásai során mélyrehatóan vizsgálta az erdei biomassza, mint megújuló energiaforrás felhasználási területeit. Az erdőgazdaság vezetése mellett több szakmai egyesület tagja és vezető tisztségviselője. Többek között az Országos Erdészeti Egyesület Egri Helyi csoportjának elnöke és a FAGOSZ (Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség) elnöke. A hazai faipar és fagazdaság területén széleskörű ismertségre tett szert és átfogó ismeretekkel rendelkezik az iparágat illetően. Tapasztalatait izgalmas előadásaival szívesen megosztja a fiatalsággal.

jung laszlo

Dr. Nagy István agrárminiszter Emlékfa Emlékplakett Bronz fokozatát adományozta Tóth László a Parádfürdői Erdészet nyugalmazott vezetőjének, elismerve a mátrai erdőkért végzett magas színvonalú szakmai munkáját. Szakmai életútja során kiemelt figyelmet fordított az erdő hármas funkciói közötti egyensúly megteremtésére. Az általa megindított kísérleteknek köszönhetően ma már jelentős tapasztalattal rendelkezünk a folyamatos erdőborítással kapcsolatban.
Az EGERERDŐ Zrt. minden munkatársa nevében gratulálunk kollégáinknak a kitüntetéshez.

toth laszlo

Kívánunk nekik továbbra is sok erőt, kitartást az előttük álló kihívásokhoz és nem utolsó sorban, családi körben eltöltött hosszú, békés életet.

Forrás: www.egererdo.hu