Medve-les a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadasparkba látogatók február 2-án, szombaton részesei lehetnek egy izgalmas meteorológiai kísérletnek: a medve-les programon ugyanis a vadaspark két medvéje, Romulus és Tibor jósolja meg a várható időjárást

A tavaszváró szombati programsorozat részeként állattréningek és Klíma-kaland is várja a látogatókat. A programok a belépő árán felül ismét ingyenesen látogathatók!
A népi hagyomány szerint február elején, ha a téli álmából frissen ébredő medve kijön a barlangjából és a napos időnek köszönhetően meglátja az árnyékát, akkor bizony újra bekuckózik, mert még hosszúnak ígérkezik a tél. Viszont, ha a medve felhős, borús időre ébred, akkor hamarosan beköszönt a várva-várt tavasz.
Vajon a Budakeszi Vadaspark két mackója, Romulus és Tibor meglátja az árnyékát? Mi áll ennek a hagyománynak a hátterében? Február 2-án, szombaton a Budakeszi Vadasparkba látogatók maradéktalanul megkapják a választ a feltett kérdéseikre, de a Medve-les nap további izgalmas programokkal is kecsegtet. Az elmaradhatatlan állattréningek kiegészülnek egy egész napos Klíma Kalanddal is, aminek keretein belül a résztvevők különböző elgondolkodtató, készségfejlesztő módszerek alkalmazásával tanulhatnak a klímaváltozásról.

A Medve-les részletes programja:

  • 10:00 Klíma Kaland: játékos ismeretek a legkisebbeknek
  • 11:00 Időjós állatok – előadás a medvék kifutójánál
  • 13:00 Időjós állatok – előadás a medvék kifutójánál
  • 14:30 Mosómedve tréning

Forrás, fotó: www.budakeszivadaspark.hu