Ajánló – NIMRÓD Percek: Rekord elejtések a HAZAI VADÁSZ jubileumi 250. adásában! – 2019.01.19. – szombat 12:30 óra – ECHO-TV

NIMRÓD Percek – Gigantikus vaddisznó / NIMRÓD Percek – Bérbaltavári rekord bika / NIMRÓD Percek – A “KARCAGI ÖRDÖG” őzbak elejtése / NIMRÓD Percek: Fehér kos került terítékre az Egererdő Zrt.-nél

1

NIMRÓD Percek – Gigantikus vaddisznó

Ritka az akkora vaddisznó Magyarországon, mint amilyet 2017 októberében a Somogy megyei Nagyberkiben ejtettek el. Megmérték: negyed tonnát nyomott. Szinek József közel egy éve leste, követte már a vadkant és amikor először meglátta, világossá vált, hogy páratlan példányról van szó. A HAZAI VADÁSZ stábja ellátogatott az elejtés helyszínére, találkozott a vadászterületen a hivatásos és sportvadászokkal és számos olyan részletet ismertet meg a Nézőkkel, amelyből megismerhetjük a sikeres vadászat hátterét.

rekord bika

NIMRÓD Percek – Bérbaltavári gímbika rekord bika

Kapitális gímbika került terítékre szeptember 12-én a Bérbaltavári-Nagytilaji Községi Vadásztársaság bérbaltavári területén. Az elmúlt 20 évben nem esett ekkora gímbika ezen a területen, de országos viszonylatban is kiemelkedőnek számít a Bérbaltavárnál elejtett vad trófeasúlya, amely 15,90 kilogramm, ám ez még nem hivatalos adat.

őzbak1

NIMRÓD Percek – A “KARCAGI ÖRDÖG” őzbak elejtése

A “KARCAGI ÖRDÖG” őzbak elejtésének története Az őzbakvadászatnak egy érdekes módja az őzhívás, amely az őzek párzási időszakához, az üzekedéshez köthető és jellemzően július közepétől augusztus elejéig tart.A hivatásos vadászok az őz üzekedés idején többször szemrevételezik az őzállományt, gépjárművel kimennek a vadászterületre és távcső segítségével egészen közelre, kicsi látótávolságra behozzák a megfelelő őzbakokat, így tudják jól megfigyelni azok agancsát, fizikai állapotát.

fehér kos

NIMRÓD Percek: Fehér kos került terítékre az Egererdő Zrt.-nél

Dám, vagy őz esetében nem csodálkozik a vadászember, ha fehér színű egyed elejtéséről hall, még csak albínónak sem kell lennie. Fehér kos azonban mindeddig – amennyire tudni lehet – nem került terítékre nem csak szűkebb pátriánkban, hanem talán még a Kárpát-medencében sem! A páratlan eset az Egererdő Zrt. Bátonyterenyei Erdészeténél történt, a részletekről Gyurcsik Attila, a cég munkatársa adott tájékoztatást, aki vadászkísérőként volt jelen a vad elejtésénél. Gyurcsik Attila elmondta, hogy 32 éve dolgozik az erdészetnél, azóta nem volt példa arra, hogy fehér muflon kerüljön terítékre. A vadat korábban nem ismerték, de négy évig csak fel kellett nőnie valahol. Az Egererdő Zrt. Nógrád megye területén 6500 hektáros mátrai vadászterületet kezel.

Premier műsorunkat 2019. január 19-én, szombaton 12:30 órakor, az ismétlést január 20-án, vasárnap 03:45 órakor és 07:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu