Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 246.adás – 2018.12.22. – szombat 12:30 óra – ECHO-TV

Erdő Ernő Bácsi Meséi – Kik azok az erdészek? / Erdész advent kezdet Andocson / Erdő Ernő Bácsi meséi – Kik azok a vadászok? / Karácsonyváró vadász szentmise a Mátyás templomban / Nemzeti kincsünk az Erdő: Vallás és Erdő / Beköszöntött a Tél a Koloska-völgybe

EEBM2

Erdő Ernő Bácsi Meséi – Kik azok az erdészek?

Still1216_00017

Erdész advent kezdet Andocson

Az adventet megelőző héten, 2018. novemberében a zarándokhely Andocson, a Nagyboldogasszony templom főoltárán “Magyar Erdészek” arany hímzésű felirattal új ruhát kapott a csodálatos, több évszázados Mária-szobor. A zöld selyemből készült erdészes ruha jelképesen képvisel minden magyar alkotó erdész hivatást a Kárpát-medencében és a világon mindenütt.

EEBM3

Erdő Ernő Bácsi meséi – Kik azok a vadászok?

Still1216_00001

Karácsonyváró vadász szentmise a Mátyás templomban

Hagyományokhoz híven az Országos Magyar Vadászkamara idén is megrendezte a Karácsonyváró Vadász Szentmisét és az azt követő orgona- és vadászkürt koncertet a a Buda-vári Nagyboldogasszony (Mátyás) templomban.

A misét dr. Mészáros István prépost, kanonok celebrálta és Kákonyi Gábor főkáptalani ügyész ministrált. A mise után Orgona és vadászkürt koncert vette kezdetét Bán István orgonaművész és a Vadászkamara Kürtegyüttes részvételével.

VALLÁS ÉS ERDŐ

Nemzeti kincsünk az Erdő: Vallás és Erdő

Still1216_00004

Beköszöntött a Tél a Koloska-völgybe

Beköszöntött a tél. Ám hiába a mínuszok és a sűrű hóesés, a vadállomány ilyen hideg időben számíthat az erdészek, vadászok gondoskodására. Így van ez a Balatonfüredi Vadasparkban is.A vadászoknak és az erdészeknek az Erdő a temploma. Nincs ez másként a Bakony erdősségeiben sem. Néhány évvel ezelőtt Böjte Csaba kezdeményezésére egy szakrális helyet hoztak létre, mely bárki számára megtekinthető és a mai napig ugyanolyan pompájában várja látogatóit, mint amikor azt az erdészek elhelyezték.

Premier műsorunkat 2018. december 22-én, szombaton 12:30 órakor, az ismétlést december 23-án, vasárnap 07:35 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu