Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 245.adás – 2018.12.15. – szombat 12:30 óra – ECHO-TV

Mátravasút felújított pályaszakaszának átadó ünnepsége / Országos Magyar Vadászkamara elnökségi ülése / Az UNESCO elismerte a természetvédelmi összefogást a Pilisben / Nemzeti kincsünk az Erdő – Alvó erdő, éber erdész

Still1204_00043

Mátravasút felújított pályaszakaszának átadó ünnepsége

Átadták a Mátravasút Gyöngyöst Gyöngyössolymossal összekötő szakaszát 2018. november 30-án, a szárnyvonal felújítása 445 millió forint kormányzati támogatással valósult meg.

Bitay Márton, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára elmondta: Magyarországon több ezer kilométernyi keskeny nyomtávú erdészeti vasútvonal található, amely az elmúlt évtizedekben elvesztette eredeti funkcióját. Ugyanakkor ezek egy része turisztikai attrakcióként újjáéleszthető, helyreállításukat a kormány összesen 10 milliárd forinttal támogatja – tette hozzá.

Still1129_00012

Országos Magyar Vadászkamara elnökségi ülése

2018. november 28-án az Országos Magyar Vadászkamara elnökségi ülést tartott a Hatvani Vadászati Múzeumban, amely a december 18-i Országos Küldött Közgyűlést készítette elő.

Still1207_00000

Az UNESCO elismerte a természetvédelmi összefogást a Pilisben

Megerősítette az UNESCO a Pilisi Bioszféra Rezervátum státuszát, elismerve ezzel a Pilisben alkalmazott területkezelési módszereket, amelyek a gazdálkodás, a természetvédelem és a turisztikai igények kiszolgálásának összhangján alapulnak.

A munka eredményeit közös fórumon mutatták be Esztergomban, többek között a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Pilisi Parkerdő Zrt. szakembereinek részvételével.

NKE

Nemzeti kincsünk az Erdő – Alvó erdő, éber erdész

Premier műsorunkat 2018. december 15-én, szombaton 12:30 órakor, az ismétlést december 16-án, vasárnap 07:35 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu