Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 244.adás – 2018.12.08. – szombat 12:30 óra – ECHO-TV

Őszi túra a Budapesti Erdőgazdaság Süttői Erdészeténél / VADÁSZTEA Percek: Interjú Vári Dávid vadgasztro séffel /  Guckler Károly Tanösvényátadó a Pilisi Parkerdő Zrt.-nél / A Gemenci erdő állatait a Mikulással együtt ajándékozzák meg a gyerekek

Still1119_00024

Őszi túra a Budapesti Erdőgazdaság Süttői Erdészeténél

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Süttői Erdészeti Igazgatósága 4. Őszi túráját szervezte meg a Pap-réti tónál.

A résztvevők megtekintették a Pap-réti tavat, a Hajús árkot, a lábatlani Szilvásokat (Törökös Bükk-tető) és a Radocsa-házat.

Still1202_00001

VADÁSZTEA Percek: Interjú Vári Dávid vadgasztro séffel

Egy bögre forró VADÁSZTEA mellett beszélgettünk Vári Dávid vadgasztro séffel, aki elmesélte, hogy a Németországban töltött évek után miért húzta haza a szíve és hogyan látja az itthoni vadászok-civilek kapcsolatot.

Still1120_00048

Guckler Károly Tanösvényátadó a Pilisi Parkerdő Zrt.-nél

A budai erdők mindig is kiemelt figyelem alá estek az elmúlt évszázadok során. Az 1860-as évek előtt a város tűzifaellátását többnyire még ezekből az erdőkből fedezték, de nem foglalkoztak az itteni erdők megújításával.

A szőlőművelés felhagyása után kopárrá vált hegyoldalakat néhány évtized múlva Guckler Károly erdőmester munkásságának köszönhetően már újra erdő borította, tovább növelve ezzel a főváros zöld tüdejét. Nevét ma is őrzi a Guckler-szikla, valamint a Szépvölgytől a Hármashatár-hegy lejtőin át egészen a Csúcshegyig kanyargó Guckler-sétány, melyet saját elképzelése szerint alakíttatott ki.

A Pilisi Parkerdő az idei évben 100 éves fennállását ünneplő sétányt felújítva, interaktív tanösvénytáblákkal és új kilátóteraszokkal kibővítve tisztelgett az egykori előd előtt.

1Segíts a Mikulásnak - Gemenc Zrt.

A Gemenci erdő állatait a Mikulással együtt ajándékozzák meg a gyerekek

Az ajándékozás különleges örömét is élhették át a gyermekek a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön a „Segíts a Mikulásnak!” című rendezvényen. December 2-án a Mikulás nemcsak a gyermekeknek adott ajándékot, hanem velük együtt, erdei vasútra ülve, meglátogatta a Vadmegfigyelőt, ahol almával, répával ajándékozták meg közösen az erdő állatait.

Premier műsorunkat 2018. december 8-án, szombaton 12:30 órakor, az ismétlést december 9-én, vasárnap 07:35 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu