Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 241.adás – 2018.11.17. – szombat 12:30 óra – ECHO-TV

„Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében / VADÁSZTEA Percek: Az Aranypatak Vadásztársaság 60. Jubileuma /

V. Balatoni Horgász Konferencia / A Magyarországi Erdélyi Kopó Klub 50. Jubileuma

Still1112_00003

„Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében

2018. szeptember 28-30 között Gyula – Városerdő ad otthont a „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében című rendezvénynek, melynek vasárnapi (szeptember 30.) rendezvénynapja határon túlra, a Nagyvárad közelében található Püspökfürdőre látogat.

A rendezvény létrejötte az összefogás szép példája. Az emberi kultúra és a természet értékeit a Kárpát-medencei élettérben csak közösen őrizhetjük meg gyermekeink számára. Fenntartható közös jövőt csak összetartással alakíthatunk ki, a helyi közösségek és a Kárpát-medencében élő nemzetek összetartásával, a természettel összhangban.

Still1112_00005

VADÁSZTEA Percek: Az Aranypatak Vadásztársaság 60. Jubileuma

Az Aranypatak Vadásztársaság 2018-ban ünnepli 60. jubileumát, ebből az alkalomból az egyesület megemlékező közgyűlését szervezett szeptember 28-án, a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában, Szombathelyen.

A közgyűlésen köszöntötték a megemlékezőket, majd elismeréseket adtak át az OMVK. megyei szervezete részéről. Az ünnepség végén felavatták az emlék kopjafát az elhunyt vadásztársak emlékére.

Still1025_00041

V. Balatoni Horgász Konferencia

A rendezvény az immár 5 éve minden évben megtartott Balatoni Horgász Konferencia soron következő része.

A szervező az agrártárca szakmai irányítása és tulajdonosi joggyakorlása alatt álló Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. A BHNp Zrt. ezen konferenciával a balatoni halgazdálkodással kapcsolatos fejlesztéseket, aktualitásokat mutatja be a résztvevőknek, ami kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a szemléletformálást is szolgáló ismeretek minél több emberhez eljussanak. Hagyományosan a konferencia része a horgászat jelenlegi és következő évre tervezett szabályozási rendszerének (helyi horgászrend) interaktív megvitatása is.

Still1025_00082

Magyarországi Erdélyi Kopó Klub 50. Jubileuma

A Magyarországi Erdélyi Kopó Klub október 19-22. között Jubileumi Rendezvénysorozatot szervezett, mely során az erdélyi kopó fajta múltja, jelene és jövője került bemutatásra.

Nemcsak a vadállatok között léteznek veszélyeztetett fajok, hanem a háziállatok, így a kutyafajták körében is akadnak olyan fajták, amelyek eltűnőben vannak. Ennek oka, hogy egyes kutyafajták napjainkra elveszítették egykori használati jelentőségüket, ugyanakkor a hobby kutyatartók körében sem váltak igazán népszerűvé.

Premier műsorunkat 2018. november 17-én, szombaton 12:30 órakor, az ismétlést november 18-án, vasárnap 07:35 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu