Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 234.adás – 2018.09.29. – szombat 12:30 óra – ECHO-TV

STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntője Bábolnán / Erdei Vándortábor a Bakonyerdő Zrt. Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskolánál / Vadgazdálkodási konferencia Gödöllőn / A Zengő és az erdő – Interaktív erdészeti túra a Mecsekerdő Zrt.-nél

Still0912_00028

STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntője Bábolnán

2018-ban a STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat döntője a Bábolnai Gazdanapok keretében, szeptember 8-án került megrendezésre. A fakitermelés az egyik legnehezebb és legveszélyesebb foglalkozás, éppen ezért az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. mindent megtesz a balesetek megelőzése és a megfelelő munkakörülmények biztosítása érdekében.

Egyrészt az erdei munka biztonságának növelése érdekében életre hívta a fakitermeléshez elengedhetetlen védőfelszereléseket és munkavédelmi ruházatokat bemutató országjáró rendezvénysorozatát, másrészt elindította, és 2001 óta minden évben meg is rendezi a STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat.

Still0730_00057

Erdei Vándortábor a Bakonyerdő Zrt. Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskolánál

Nagy sikerrel zárult az Erdei Vándortábor Program idei nyári táborozási időszaka: Az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált programban 100 csoport táborozott a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis rengetegeiben.Stábunk a Bakonyerdő Zrt. Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskolájában táborozó gyermekcsoportot látogatta meg. Számos csoport szeretné már most lefoglalni a jövő évi táborozás időpontját, amire a jelentkezési felület újbóli megnyitásakor, 2019 elején lesz lehetőségük.

Still0905_00030

Vadgazdálkodási konferencia Gödöllőn

Az OMVK Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága – a vadgazdálkodás aktuális kérdéseivel foglalkozó előadássorozat 17. állomásaként – 2018. augusztus 21-én rendezte meg Gödöllőn a „Ragadozók térhódítása és vadgazdálkodási megítélése a XXI. században” című konferenciát.

Hét színvonalas, a téma legkülönbözőbb területeit felölelő – több nézőpontból megközelített – prezentációt hallhattak az érdeklődők. Az Országos Vadgazdálkodási Alap pályázati rendszerének ismertetésén túl a csapdázásra alapozott ragadozógazdálkodásról, a medve és a farkas jelenlegi helyzetéről is szó esett, nagy hangsúlyt kapott a – szakmai berkeken belül is – ellentmondásos megítélésű aranysakál és hasznos információkat tudhattunk meg a városi ragadozókról.

Still0918_00044

A Zengő és az erdő – Interaktív erdészeti túra a Mecsekerdő Zrt.-nél

A Mecsekerdő Zrt. interaktív sorozatot indított, melynek célja, hogy az erdőgazdálkodással kapcsolatos témák, az erdészek összetett munkája és a társaság által kezelt erdők értékei személyes élményeken keresztül, közvetlen módon kerüljenek bemutatásra.

A csapat tavasszal a Kelet-Mecsekben barangolt, júniusban, a Dráva-sík katedrálisait mutatták be, szeptember 15-én pedig a Zengőt vették célba. Szily Attila, a terület erdőgondnokának kalauzolásával nem csak a kijelölt turistaútvonalakon olyan kérdésre kaphattunk választ, hogy milyen kihívásokkal jár a természetvédelmi területen zajló erdőgazdálkodás, mit jelent az erdő hármas funkciója, milyen közvetlen és közvetett hatások, szolgáltatások kötődnek az erdőkhöz.

A túra Hosszúhetényből indult, a csúcsra érve pedig a Mecsek Ökocsali által készített erdei finomságokkal vendégelték meg a résztvevőket.

Premier műsorunkat 2018. szeptember 29-én, szombaton 12:30 órakor, az ismétlést szeptember 30-án, vasárnap 07:35 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu