Reviczkyvel az Erdőben – A Soproni Parkerdőben – 2018.09.02 – Vasárnap 12:30 óra – ECHO-TV

Egymillió ember kedvenc helye a Soproni Parkerdő. Évente ennyien járnak ide kikapcsolódni, feltöltődni, gyógyulni. Az ország egyik első parkerdejében 1930 óta létezik hivatalos erdei forgalomszámlás. Már akkor nagyjából évi 36 ezer látogató kaptatott a Sopron környéki erdők ösvényein, pedig abban az időben még nem volt ekkora divat a természetben keresni a testi-lelki harmóniát.

Ismerjük hát meg a  Reviczkyvel az Erdőben című sorozatunkban az ország első, legfelszereltebb Parkerdejét, amely egész évben változatos programokkal várja az érdeklődőket!

Reviczky Gábor műsorvezetőnk először a Károly-magaslati Látogatóközponthoz látogatott el. A tíz kilátó közül a legismertebb és a leglátogatottabb a Károly-magaslaton levő, amely a Tűztorony mellett a hűség városának jelképévé vált. Bánáti László, a TAEG Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatója bemutatta a Károly-magaslati Látogatóközpontot, ahol bekapcsolódtunk az ott zajló Húsvéti készülődés programba is.

Ezt követően a Boszorkány Meseösvényt tekintettük meg Ábrahám Zsuzsanna ötletgazda óvónővel, aki a meseösvényt tervezte óvodás korú gyermekeknek. “Egy olyan ösvény megtervezése volt a célom, amely természetközeli, s amely lehetőleg felöleli azt a korszakot, amelyben amúgy a gyermek óriási változáson megy keresztül.” – nyilatkozta.  A nap végén, a Károly-magaslati Látogatóközpontban Dr. Jámbor László vezérigazgatóval a Károly kilátó múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgettünk.

A premier  adást 2018. szeptember 2-án, vasárnap 12:30 órakor, az ismétlést szeptember 5-én, szerdán 12:30 órakor láthatják Nézőink az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu