Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 229.adás – 2018.08.25. – szombat 12:30 óra – ECHO-TV

„Természet a Művészetekben” komolyzenei koncert martonvásári Brunszvik Kastélyban / Horgásztábor a Zalaerdő Zrt.-nél / Dévai gyerekek vendégeskedtek Huszárokelőpusztán / A Bükk-fennsíki Olasz-kapu létrehozásának 100. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés

Still0821_00000

Horgásztábor a Zalaerdő Zrt.-nél

A Zalaerdő Zrt. csapata horgásztábort szervezett idén is 10-14 éves gyermekek részére július 9–13-ig Szentpéterföldén. A gyerekek a Szentpéterföldei Horgász Lakban szálltak meg és napközben úszós-feederes és fenekező horgászat rejtelmeibe avatták be őket.

Still0821_00014

Dévai gyerekek vendégeskedtek Huszárokelőpusztán

A Bakonyerdő Zrt. idén is vendégül látott dévai gyermekeket, akik az egy hetes itt tartózkodásuk alatt a bakonyi Gyilkos tóhoz, Zircre, Pápára is ellátogattak.

Still0821_00004

„Természet a Művészetekben” komolyzenei koncert martonvásári Brunszvik Kastélyban

Az OMVK és Fejér Megyei Területi Szervezete 2018. augusztus 4-én Martonvásáron a Brunszvik kastélyban “Természet a Művészetekben” címmel komolyzenei koncertet szervezett, melyen a résztvevők élőben csodálhatták meg Prihoda Judit festő-és grafikusművész grafikájának megszületését. “A természet ábrázolásának kulcsa elsősorban a megalapozott rajzi-és festészeti tudás. Emellett elengedhetetlenül fontos, hogy témák után kutatva néha megázunk és sáros legyen a csizmánk. Ha alkalmunk nyílik rá, érezzük tenyerünkön a szarvas agancsának gyöngyözött felületét.” – vallja Prihoda Judit festő-és grafikusművész.

Still0730_00030

A Bükk-fennsíki Olasz-kapu létrehozásának 100. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés

Sokan ismerik a Bükkben található Olasz-kaput, talán többen jártak is már ott, ahol kezdődik a bükkfennsíki töbrök csodálatos világa. Azt viszont kevesen tudják, hogy az elnevezés honnan származik. Ez a sziklaátvágás, mellyel kapu nyílt a Bükk-fennsíkra, 18 olasz hadifogoly munkáját őrzi. Erre a munkára azért volt szükség, hogy a szilvásváradi kisvasúti hálózat további fejlesztése létrejöhessen. Az olasz foglyok 100 évvel ezelőtti munkája előtt tisztelegett Dr. Jung László az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója, közösen Pierluigi Simonetti úrral, az Olasz Nagykövetség nagykövet-helyettesével és Horváth László országgyűlési képviselő úrral egy ünnepi megemlékezésen.

Still0730_00035

Premier műsorunkat 2018. augusztus 25-én, szombaton 12:30 órakor, az ismétlést augusztus 26-án, vasárnap 07:35 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu