Az állatok is szeretnek fagyizni a kánikulában!

Az állatokat is hasonlóan megviseli a tartós hőség, mint minket embereket

A tomboló kánikulában a Budakeszi Vadaspark állatgondozói éppen ezért jégbe fagyott gyümölcsválogatással könnyítik meg a vadaspark lakóinak életét. A hűsítő finomságok nem csak ínycsiklandó csemegeként szolgálnak, de a nyári melegben a könnyen felboruló vízháztartást
is stabilizálják, amire kiemelt figyelmet kell fordítani az otthoni kedvencek esetében is.

bkvp_fagyi1
A Budakeszi Vadaspark szakemberei ezzel a gesztussal többek között az állatok egészségét fenyegető hőség veszélyeire figyelmeztetnek. Az állatoknak kínált „gyümölcsfagyik” ugyanis nem csak játékos csemegék, de a belső hűtést, és a vízpótlást is elősegítik. Hasonlóan az emberekhez, az állatok számára is kiemelten fontos a vízháztartás folyamatos egyensúlya, ráadásul a meleg időszakban az állatok akár a testtömegük egyötödének megfelelő mennyiségű vizet is elfogyaszthatnak. A vadaspark állatgondozói ezért nyáron napi több alkalommal is feltöltik az itatókat friss, tiszta vízzel, amiben akár fürdőzhetnek is az állatok.

bkvp_fagyi3
A hőségben az állatok etetése is több odafigyelést igényel: a szakemberek kevesebb húst és több lédús takarmányt biztosítanak a vadaspark lakóinak, így sok dinnye, alma, barack, bogyós gyümölcs is fogy ilyenkor.
A vadasparki állatgondozók folyamatosan felhívják az állatbarátok figyelmét, hogy ne a déli napon vigyék sétálni kedvenceinket, és a tűzforró, felhúzott ablakú autóban semmiképpen se hagyják ott az állatot. A házban élő kedvencek esetében pedig a folyamatos folyadék utánpótlás mellett egész nap kiemelten fontos biztosítani a megfelelő szobahőmérsékletet és légmozgást.

Forrás: http://www.vadaspark-budakeszi.hu/

Forrás: Zachán Viktor/Budakeszi Vadaspark