Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 225.adás – 2018.07.28. – szombat 12:30 óra – ECHO-TV

“Waldbaudialog” – Az örökerdőgazdálkodás kezdetei / Erdő Ernő bácsi meséi: Többféle erdő létezik? / 100 éves a Csömödéri Kisvasút / Dévai gyerekek a VERGA Zrt.-nél és az ECHO TV-ben

Still0720_00006“Waldbaudialog” – Az örökerdőgazdálkodás kezdetei

Waldbaudialog” – Az örökerdőgazdálkodás kezdetei címmel szakmai találkozót rendeztek 2018. június 27-28-án a SEFAG Zrt.-nél  német erdészkollégák segítségével. Az örökerdő fafajokban gazdag, többkorú és változatos szerkezetű faállomány, hiszen az örökerdő-gazdálkodás alapelve tiltja a tar- és végvágást. Ennek köszönhetően hatékonyan megőrizhető az erdők biodiverzitása, miközben az ilyen erdők ellenállóbbak a klímaváltozás negatív hatásaival szemben is.

 

EEBMErdő Ernő bácsi meséi: Többféle erdő létezik?

 

Still0711_00136100 éves a Csömödéri Kisvasút

Ünnepi menetrenddel, kibővített programkínálattal várták a Csömödéri Állami Erdei Vasút fennállásának 100. évfordulóját ünneplőket 2018. június 30-án Csömödérben. Az idei különleges Kisvasút Nap az Interreg V-A Szlovénia–Magyarország Együttműködési Program „GO IN NATURE” című projektje részeként valósult meg, így a határ túloldaláról is érkeztek hozzánk vendégek. A korábbi évektől eltérően nemcsak vonattal, erdei vasúttal vagy autóval lehetett az ünnepségre eljutni; a sportos és kitartó látogatók egy része egy 13 kilométeres gyalogtúra, mások pedig egy 45 kilométeres kerékpártúra keretében érkezett Lentiből.

 

Still0720_00007Dévai gyerekek a VERGA Zrt.-nél és az ECHO TV-ben

Július közepén a VERGA Zrt. közreműködésével hátrányos helyzetű dévai gyermekek érkeztek a társaság ajkai, Hubertus Erdészeti Erdei Iskolájába. Az egy hetes kikapcsolódás alatt számtalan környékbeli látnivalóval ismerkedhettek meg. A gyergyószentmiklósi gyermekcsapat tagjai hazai tartózkodásuk végén az ECHO Televízió székházába látogathattak el.

Premier műsorunkat 2018. július 28-án, szombaton 12:30 órakor, az ismétlést július 29-én, vasárnap 07:35 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu