Madárszemmel – Gróf Tisza Lajos kastélya, az Országos Erdészeti Egyesület 149. Vándorgyűlésének egyik helyszíne- 2018.06.22-24.

Az Országos Erdészeti Egyesület 149. Vándorgyűlését Békés megyében, Gyulán rendezte

Az Országos Erdészeti Egyesület az ország legrégebbi és legnagyobb civilszervezete.Évente tartott Vándorgyűlései a Kárpát-medencei magyar erdészek legjelentősebb találkozói. Minden évben az ország más-más helyszínén gyűlnek össze és szakmai programokon beszélik meg a legfontosabb jövőbeni teendőket. Emellett ez alkalommal nyílik lehetőség arra is, hogy a kiemelkedő teljesítményt nyújtó erdészek átvehessék az ágazat rangos kitüntetéseit.

Az Országos Erdészeti Egyesület 149. Vándorgyűlését Békés megyében, Gyulán rendezte. Dr. Bitay Márton, az Agrárminisztérium Földügyekért Felelős Államtitkára úgy fogalmazott: “A nemzeti kormány célkitűzése az élhetőbb, zöldebb Magyarország, az erdősültség növelése. Erdeink javait becsülnünk, óvnunk és gyarapítanunk kell. Az agrártárcánál ennek jegyében folytatjuk a nyolc évvel ezelőtt megkezdett munkát, amelyhez az erdészek és egyesületük méltó partnernek bizonyultak”.

A Vándorgyűlést megelőzően, 2018. június 20-21-én Gyula-Városerdőn, a DALERD Zrt. szervezésében zajlott az Év Erdésze Verseny 2018. évi országos döntője. 2018-ban az Év erdésze a Bakonyerdő Zrt. erdésztechnikusa, Tóth Péter lett.

A vándorgyűlésről készülő filmünket hamarosan láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu