Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2018. 06. 02. – szombat 12:30 – ECHO-TV

XXII. Veszprém megyei Vadásznap / Madarak és Fák Napja a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Győri Erdészeténél / Gemenci élménypeca  / ÍGY KÉSZÜL… – Reviczkyvel az Erdőben – Gyulajban – werkfilm

Veszprém-Megyei-Vadásznap-Pápa-2017.05.20

XXII. Veszprém megyei Vadásznap

2018. május 25-27 között került megrendezésre a 22. Pápai Agrárexpo. Sok egyéb mellett gyakorlati, gép-, tenyészállatbemutatók, lovas programok, vadásznap és gyermekprogramok is gondoskodtak a kilátogatók szórakoztatásáról.

Still0523_00016

Madarak és Fák Napja a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Győri Erdészeténél

Folytatva a több évtizedes hagyományt, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Győri Erdészete 2018-ban, 21. alkalommal is vendégül látott 6 általános iskolai osztályt egy játékos akadályversenyre, a Madarak és Fák napjának megünneplésére.

A program során a gyerekek és kísérő tanáraik először egy madárbemutatón ismerkedtek a madarak természetben betöltött szerepével. Igazán érdekessé attól vált a rendkívüli biológia óra, hogy itt az ismeretanyag illusztrátorai az élő állatok voltak.

 

gemenc3

Gemenci élménypeca

Mohács alatt, a Gemenc Zrt. kezelésében lévő Béda szakasz szövetkezeti horgászvizén jártunk, ahol igazi háborítatlan természet veszi körbe a látogatókat.

Azok a horgászok, akik igazi nyugalomra vágynak, biztosan megdobogtatja a szívüket ez a páratlan szépségű táj. Igazi őserőben lévő és színekben pompázó halak találhatóak ebben a vízben. Gyönyörű és egészséges élőtere van az itt lévő kárászoknak, pontyoknak, dévéreknek, harcsáknak, süllőknek, csukáknak – tehát szinte a teljes magyar halfauna megtalálható itt.

Still0528_00001

ÍGY KÉSZÜL… – Reviczkyvel az Erdőben – Gyulajban – werkfilm

A Reviczkyvel az Erdőben ezúttal Tolna megyébe, a 23 000 hektáron gazdálkodó Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. egyik erdőrészére látogatott el.

Gyulaj neve fogalom a vadászok számára, hiszen a helyi dámszarvas állomány világhírű! De a gím- és a vaddisznó gazdálkodásukra is igen büszkék a Gyulaj Zrt. szakemberei, ill. a nagy létszámú nagyvadállomány mellett megvalósított természetszerű erdőgazdálkodásukra, melynek a színvonala évről-évre nő, tartalmilag, szakmailag szebb és pontosabb. A talajok szerény adottságai miatt a gyulaji erdők ugyan nem vetekednek a vadállomány színvonalával, de amit csak lehet, az erdőgazdaság kihoz a lehetőségekből.

További részletek a Reviczkyvel az Erdőben sorozatunkban!

 https://www.youtube.com/watch?v=09PYGcQ7fCQ

Premier műsorunkat 2018. június 2-án, szombaton 12:30 órakor, az ismétlést június 3-án, vasárnap 07:35 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu