Ajánló – Magyar vizsla, bajor véreb, sólyom egyszerre az ECHO TV stúdiójában! – ZÖLD VILÁG – 2018.05.25-én, pénteken 17:30 órakor

Május 25-27. között immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre Gödöllőn a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, mely mára az ország legnagyobb természet- és környezetvédelmi rendezvénye lett.

A Fesztivál 3 napja alatt a fő vetítési helyszíneken (a Királyi Kastély Lovardája) és a gödöllői Alsóparkban egyaránt ingyenesen látogatható valamennyi program. Összesen 5 helyszínen párhuzamos vetítésekkel várják a nézőket, lesznek angol nyelvű vetítések, és kifejezetten a diákoknak összeállított tematikus filmcsomagok is.

Still0522_00000

A véreb, vizsla és sólyom mind hűséges társai a vadásznak. Noha a véreb őse, a kelta kopó már időszámításunk kezdete óta részese a vadászatoknak, ma használatos könnyebb, mozgékonyabb  fajtáinak eredetét 1772-re, a hannoveri vadászudvarban folyó, célzott  keresztezési munka kezdetére tehetjük. Szerepe is ez időtájt módosult utánkeresővé, a kezdetleges lőfegyverek megjelenésével ugyanis nem az egészséges, hanem mindinkább a  sebzett vad felkutatása lett a feladata.

A magyar solymászat története valószínűleg a magyar nép kialakulásával egykorú, hiszen eredetmondánkban Emese ősanyánkat álmában egy sólyom (turul) termékenyíti meg.

 

A mostani példa arra kell, hogy sarkallja a magyar vadászközösséget, hogy magyarázzuk meg a laikusoknak, miért van szükség vadászatra

A pénteki Zöld Világ magazinban Ersók Nórával, a Gödöllői Természetfilm Fesztivál koordinátorral és Maróti Bélával, a magyar vadászkutyázás polihisztorával beszélget a stúdióban Szabó Orsolya műsorvezető.

Premier műsorunkat 2018. május 25-én, pénteken 17:30 órakor, az ismétlést május 27-én, vasárnap 10:30 órakor láthatják Nézőink a ZÖLD VILÁG TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu