Bajnaiak a Pilis térségének legjobb fakitermelői – 2018.05.16.

Az Andreas Stihl Kft., a Pilisszentiváni Önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös rendezésében zajlott május 12-én a IV. Parkerdő Kupa és Erdei Családi Nap, ahol a főváros környékén dolgozó fakitermelő szakemberekből álló csapatok mérhették össze tudásukat

cucu2

A látványos bemutatókkal és családi programokkal színesített vetélkedőt – amely egyben a STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat regionális versenye is – végül nagy küzdelemben a Bajnai Erdészet I. csapata nyerte. A rendezvény során a biztonságos és pontos munkavégzés mellett az erdőkkel kapcsolatos ismeretterjesztő programoké volt a főszerep.
A STIHL országos versenysorozatának részeként futó megmérettetés célja, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos, és szakértelmet követelő munkavégzés fontosságára. A Pilisi Parkerdő Zrt. által egyre több helyen alkalmazott örökerdő-gazdálkodási módszerek egyik alapja ugyanis
a területen folyamatosan fönnmaradó faállomány védelme, amihez precíz, szakmailag felkészült és jól felszerelt fakitermelőkre van szükség.

A terepi feladatok jobb modellezése érdekében az idei évtől ezért már fadöntést is kellett végezniük a versenyzőknek, ami hangsúlyosan jelenik meg a terepi szakmai gyakorlatban is. A látványos vetélkedőt a világ élvonalában szereplő STIHL Timbersports bemutató, erdészeti gépbemutató és számos családi program egészítette ki, ahol a Budakeszi Vadaspark, a Budakeszi Arborétum, a Pilisi Parkerdő és a helyi iskola és óvoda foglalkozásain közel 300 gyermek ismerkedett meg játékos formában az erdők élővilágával.

parkerdo_kupa_2018_004
A felnőttek sem maradtak program nélkül: a 14 csapat részvételével zajló látványos versenyen a fakitermelés szinte összes folyamatát végig lehetett követni, a szurkolás mellett pedig a résztvevők megismerkedhettek a STIHL legújabb, környezetbarát fejlesztéseivel is. A jó hangulatról a Pilisszentiváni Fúvószenekar koncertje gondoskodott.

A dobogó legtetejére végül a Bajnai Erdészet I. csapata állhatott: Ollé Péter, Pócsi József, Hajagos István, Szillágyi Dániel az első helyért járó kupát Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkártól vehette át.

Második helyen a Gödöllői Erdészet versenyzői (Szekeres Richárd, Szekeres Balázs, Fekete Gergő, Barkaszi István) végeztek, míg a dobogó harmadik fokára a Roth Gyula Erdészeti Szakgimnázium tanulói (Kovács Bence, Kósi Richárd, Papp Armand, Piller Rajmund) álltak nagy örömmel.
A versenyen díjazták a legfiatalabb és a legidősebb fakitermelőt is: a különdíjakat Vaczó Gábor (18) és Bákonyi Ferenc (62) vehették át.

parkerdo_kupa_2018_003

Premier műsorunkat 2018. június 9-én, szombaton 12:30 órakor, az ismétlést június 10-én, vasárnap 07:35 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu