ÍGY KÉSZÜL… – Reviczkyvel az Erdőben a Pilisben – werkfilm – 214 – 2018.05.12.

Az erdők látogatottsága az elmúlt évtizedekben egyértelműen növekvő tendenciát mutat: míg a 90-es években végzett látogatottság számlálás évi 10 millió látogatási alkalmat regisztrált a Pilisi Parkerdőben, ez a szám napjainkra már több, mint a duplájára nőtt. Mindez a magyar erdők növekvő belföldi turisztikai szerepére is felhívja a figyelmet.

A Reviczkyvel az Erdőben a Pilisi Parkerdő Zrt. Apátkúti Vadászházába látogatott el. Műsorvezetőnk elsétált a Telgárthy-rétre, ahol Mészáros Péter kommunikációs előadó a Pilisi Parkerdő Zrt. turisztikai és közjóléti fejlesztéseiről beszélt. Ezután a Visegrádi Erdőanyába látogattunk el, majd a Madas Emlékkőnél tettük tiszteletünket. Némedy Zoltán erdészetvezető elmondta, hogy a fejlesztési program legfontosabb eleme a térséget átszelő mintegy 1000 kilométernyi turistaút-hálózathoz kapcsolódó pihenőhelyek és információs rendszer felújítása.

A Pilisi Parkerdő Zrt. tudatosan vállal úttörő szerepet az örökerdő-gazdálkodás mind nagyobb erdőterületeken történő bevezetésében, amelyet ma már közel 22 ezer hektáron, a kezelésében lévő erdőterület közel 40%-án folytat.

“A visegrádi Mogyoró-hegyen 1988-ban alapított, később alapítója nevét felvevő Madas László Erdészeti Erdei Iskola hazánk és Európa legelső erdei iskolája” – mutatta be az erdei iskolát stábunknak Békefi Andrásné erdei iskola vezető.

További részletek a Reviczkyvel az Erdőben című sorozatunkban!