CIC Média Szimpózium a Zöld Világ Magazinban

Az 1928-ban Maxime Ducrocq (Maxim Dükroá) és gróf Károlyi Lajos által alapított Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács immáron 90 éve tevékenykedik a vadvilág megőrzése érdekében.

Kormányok és természetvédő szervezetek munkáját segíti a természeti erőforrások megőrzésében és fenntartható használatuk biztosításában. Jó példa erre a közelmúltból Kína belépése a CIC-be, amelynek ünnepélyes aláírására a magyar parlamentben került sor.

A mai nap egy különleges alkalom, büszkék vagyunk arra, hogy a CIC megtette az első lépést, hogy Kínához közel kerüljön, bővítve ezzel szervezetünket. (ezt mondja az egyik interjúalany)

A CIC jelentős eredményeket ért el a veszélyeztetett fajok védelme területén is, mint pl. a vándorsólyom. Tagsága összesen 82 országból kerül ki. A szervezet 2018. május elején rendezte 65. közgyűlését Madridban.

Első napján került sor a Nemzetközi Újságírói Szimpóziumra, amelyre 28 országból érkeztek újságírók és televíziós szakemberek.

A magyarországi vadász szakmédiát az ECHO-TV HAZAI VADÁSZ stábjának vezető operatőre, Kis Norbert képviselte.

Prezentációjában több vadászati kisfilmet mutatott be. Utolsóként a civil egyesületek, a vadászok és az ECHO-TV összefogásából született 5MACI Projektről szólt, amely annyira friss és ropogós volt, hogy képkockáinak elkészítése szinte csak napokkal előzte meg a madridi média szimpóziumot. A malagai maci mentő akció gondolata osztatlan sikert aratott a külföldi neves média személyiségek és újságírók körében.