Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2018. 05.05. – szombat 12:30 – ECHO-TV

XI. Dél-Dunántúli Régió Erdészeti Erdei Iskoláinak Nyílt Napja / Átadták a Lilahegyi kilátót a KAEG Zrt.-nél / OAK protection a Mecsekerdő Zrt.-nél / Erdő Ernő Bácsi meséi

Still0425_00000

XI. Dél-Dunántúli Régió Erdészeti Erdei Iskoláinak Nyílt Napja

XI. alkalommal találkoztak a Dél-Dunántúli Erdészeti Erdei iskolák Sziágyon

2018. április 20-án formabontó módon nem gyerekek, hanem pedagógusok vették birtokba egy napra a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolát.
Dél-Dunántúl kilenc erdészeti erdei iskolája mutatkozott be a meghívott pedagógusoknak azzal a céllal, hogy egy helyszínen egy napon keresztül bemutassák mindazt a tudást, a színes programlehetőségeket, amikkel az erdei iskolákban dolgozó erdész, erdőpedagógus kollegák közelebb hozzák a természetet, a természet szeretetét és ismeretét az őket felkereső iskolásokhoz és pedagógusokhoz.
A rendezvényt Jakó Gergely, a SEFAG Zrt. vezérigazgató-helyettese nyitotta meg, majd az erdészeti erdei iskolák mutatkoztak be a vendégeknek. Ebéd után terepi program következett, a meghívottak a Sziágy-Petesmalom turisztikai tengelyen egy kerékpártúrán, vagy a sziágyi erdőben vezetett gyalogtúrán vettek részt, ízelítőt kapva az erdei iskola által kínált terepi programokból is.
A nyílt nap délután a menetlevelek értékelésével és az erdészeti erdei iskolák által felajánlott ajándékok sorsolásával ért véget.

Still0501_00011

Átadták a Lilahegyi kilátót a KAEG Zrt.-nél

A Kisalföldi Erdőgazdaság pénteken adta át a Nyúl és Győrújbarát közötti 64 millió forintból felújított, bővített lila-hegyi kilátót. Az egykori geodéziai torony eredeti funkcióját is megtartotta: tiszta időben innen ellátni az Alpokaljáig is.
A Ravazdi Erdészet területén, a Lila-hegyen 313 méter magasan álló, vasbeton építményt évtizedekig földmérésre használták, állaga leromlott, már nem lehetett látogatni. A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt (KAEG) ötletére és megvalósításában döntöttek a bővítése mellett úgy, hogy a meglévő szerkezet az eredeti funkció megtartása mellett kilátóként is működhessen. A betonra az NMBútor készített egy fa köpenyt, amely mától már kilátóként látogatható.
Still0501_00004

OAK protection a Mecsekerdő Zrt.-nél

A projekt átfogó célja a határ-menti térségben az őshonos erdőállományok (legfőképp a kocsányos tölgyesek) megóvása, az erdőpusztulások és fertőzések hátterének feltárása, és a talaj termőképességének megőrzése. A cél elérése érdekében 2 fő tevékenység történik meg:

–          Közös, határon átnyúló talajvíz-monitoring rendszer kiépítése a talajvizek mozgásának numerikus  modellezése  céljából, és

–          Inváziós fajok felmérése, inváziós kézikönyv elkészítése; a magyar  oldalon  az  inváziós  fajok visszaszorítása 155,17 ha  területen.

4_EEBM

Erdő Ernő Bácsi meséi – Hányféle levél létezik?

Premier műsorunkat 2018. május 5-én, szombaton 12:30 órakor, az ismétlést május 6-án, vasárnap 07:35 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu