Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2018. 04. 28. – szombat 12:30 – ECHO-TV

II. Műemlékvédelmi és régészeti konferencia  – A Vértes kulturális öröksége / Erdészeti gépekkel támogatják az erdélyi magyar nyelvű erdészképzést / Ásotthalmon veszi kezdetét a STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat / ÍGY KÉSZÜL… – Reviczkyvel az Erdőben, Bujákon – werkfilm

Still0421_00002

II. Műemlékvédelmi és régészeti konferencia  – A Vértes kulturális öröksége

A Vértesi Erdő Zrt. tevékenysége során kiemelt figyelemmel kezeli a működési területén lévő épített örökség elemeit, keresi azok megóvásának, felújításának, az erdőt járó turista számára való megnyitásának lehetőségeit. A 2018. április 20-án Majkon megtartott műemlékvédelmi és régészeti konferencia célja, hogy a megjelent szervezetek, múzeumok, intézmények tapasztalatai és kutatási eredményei segítségével a vallásturisztikai értékekkel büszkélkedő régió az örökségturizmust is szervezettebbé és intenzívebbé tudja tenni.

Still0421_00010

Erdészeti gépekkel támogatják az erdélyi magyar nyelvű erdészképzést

A szülőföldön való megmaradás és boldogulás egyik fundamentuma a napjaink kihívásainak megfelelő, minőségi, anyanyelvi szakoktatás. A Földművelésügyi Minisztérium (FM) – szakmai partnereivel együtt – ezért támogatja évek óta a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolát, az egyetlen erdélyi magyar tannyelvű erdészeti középfokú szakképzési intézményt.

Still0418_00011

Ásotthalmon veszi kezdetét a STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat

Útjára indult a 2018-as STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat, melynek első helyszíne az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium volt.

A verseny mellett természetesen több kísérőprogrammal is készültek a szervezők, úgy mint STIHL Timbersport bemutató, íjász bemutató, lovaskocsikázás, faápolás felsőfokon.

Still0421_00013

ÍGY KÉSZÜL… – Reviczkyvel az Erdőben, Bujákon – werkfilm

A Reviczkyvel az Erdőben sorozatunk ezúttal a Bujáki Erdészeti Igazgatósághoz látogatott el. Az erdészet az Északi-középhegységben, ezen belül a Cserhát hegység közepén terül el. Az erdőterület sok kulturális látványosságot is magába foglal, mely közül az egyik legkiemelkedőbb a méltán híres Sasbérci kilátó. Reviczky Gábort a kilátó történetébe, építésébe, újjáépítésébe Szalay László vezérigazgató avatta be. Borbély Gábor polgármesterrel Buják község múltjáról, jelenéről beszélgettünk, majd a Bujáki asszonykórus dalos bemutatójába kapcsolódhattunk be. Ezt követően Marti József plébániai kormányzóval beszélgettünk a Bujáki Szent Márton templomról, majd Csór Attila erdészeti igazgató a csemeteültetés rejtelmeibe avatott be minket.

További részletek a Reviczkyvel az Erdőben című sorozatunkban!

 

Premier műsorunkat 2018. április 28-án, szombaton 12:30 órakor, az ismétlést április 29-én, vasárnap 07:35 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu