Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2018. 03. 31. – szombat 12:30 – ECHO-TV

Átadták a felújított nagykanizsai Csónakázó-tó melletti kilátót a Zalaerdő Zrt.-nél / Pro Silva Hungariae díjakat és miniszteri elismeréseket adtak át az Erdők Nemzetközi Napján  / Könyvbemutatóval és madárodúval ünnepelték az erdőket a Gemenc Zrt.-nél / Átadták a felújított Szilvásváradi Szabadtéri Erdei Múzeumot az Egererdő Zrt.-nél

Still0327_00011

Átadták a felújított nagykanizsai Csónakázó-tó melletti kilátót a Zalaerdő Zrt.-nél

A Zalaerdő Zrt. március 21-én adta át a nagykanizsai Csónakázó-tónál található felújított kilátót, amelyre már hosszú évek óta vártak a környékbeliek.A felújítás 2017 tavaszán kezdődött, a közel egy évig tartó munkálatok során „új magaslatokba emelkedett” a torony. A fémből és üvegből készült mű teljes magassága 48 méter, ezzel az ország egyik legmagasabb kilátója. A felső szint 230 lépcsőfok leküzdésével érhető el.A társaság célja a kilátó újjáépítésével az volt, hogy egy korszerű, színvonalas, időtálló létesítmény legyen, mely tovább növeli a térség turisztikai kínálatát, igazi élményt nyújtva az idelátogatóknak.

Still0327_00009

Pro Silva Hungariae díjakat és miniszteri elismeréseket adtak át az Erdők Nemzetközi Napján

2018. március 21-én Nagykanizsán, a Medgyasszay-házban Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Erdők Világnapja alkalmából rendezett Pro Silva Hungariae kitüntetési ünnepségen 29 erdészeti szakember számára adott át szakmai elismeréseket.

Az Erdők Világnapja alkalmából PRO SILVA HUNGARIAE DÍJAT kapott Bodor György, a Zalaerdő Zrt. nyugalmazott erdőgazdálkodási osztályvezető-főmérnöke, Dalvári Vince Gábor főosztályvezető-helyettes, a Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztálya megbízott főosztályvezetője, Halápi Nándor István, a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium nyugalmazott igazgatója, a „Kiss Ferenc Alapítvány az Erdészeti Oktatásért” ügyvezető igazgatója, Keszi László, a MECSEKERDŐ Zrt. vezérigazgatója , Kulcsár Zsolt, az Ihartű 2000 Kft. főerdőmestere és Nagy László, az Országos Erdészeti Egyesület munkatársa, az Erdészeti Lapok főszerkesztője.
Still0325_00002

Átadták a felújított Szilvásváradi Szabadtéri Erdei Múzeumot az Egererdő Zrt.-nél

A szilvásváradi Szabadtéri Erdészeti Múzeumban hatalmas károkat okozott a tavaszi hó. A környezetében lévő faóriások ráborultak a szobrokra, táblákra, bemutató helyekre. Így a múzeumi rész teljes lezárásra került. A helyreállítási munkák befejeződtek, így újra kinyitja kapuit a szabadtéri múzeum a látogatók előtt.

Still0327_00012

Könyvbemutatóval és madárodúval ünnepelték az erdőket a Gemenc Zrt.-nél

Az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából rendezvénysorozattal hívta fel a figyelmet az erdők és a fák jelentőségére a Gemenc Zrt.
 Az erdőgazdaság pörbölyi Ökoturisztikai Központja március 21-én a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt kínált szemléletformáló, érdekes programot.
A délelőtt folyamán az előadóteremben könyvbemutató várta az érdeklődőket, az Országos Erdészeti Egyesület bajai helyi csoportjának szervezésében. A kalocsai érseki uradalom erdőinek kezelési utasítása a 18. század végén című tanulmánykötet bemutatójakor kiemelt figyelem irányult Gemenc Zrt. nyugállományban lévő munkatársának, Rádi Józsefnek Erdőrendtartások Magyarországon című könyvbéli tanulmányára. Az elkészült művet a 2017-es Év Levéltári Kiadványa Díj forráskiadványok kategóriájában I. helyezéssel díjazta a Magyar Levéltárosok Egyesülete.

Premier műsorunkat 2018. március 31-én, szombaton 12:30 órakor, az ismétlést április 1-jén, vasárnap 07:35 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu