Madárszemmel – A Nagykanizsai Csónakázó-tó melletti kilátó 2017 júliusában és 2018 márciusában

A Zalaerdő Zrt. a 125 MFt-os beruházást a Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából 88 MFt-os tőkeemeléssel, valamint saját erőből valósította meg, ezzel az elmúlt évek legnagyobb volumenű közjóléti fejlesztésévé vált a ZALAERDŐ Zrt. életében

A kilátó újjáépítésével a célkitűzésük az volt, hogy egy korszerű, színvonalas, időtálló létesítmény legyen, mely tovább növeli a térség turisztikai kínálatát, igazi élményt nyújtva az idelátogatóknak.
A torony méretei imponálóak, a beépített új anyag kb. 30 tonna, a szerkezet összsúlya pedig közel 100 tonna. A fémből és üvegből készült mű teljes magassága 48 méter, az alsó kilátószint 28 méteren, a felső 43 méter magasan van. Ezzel az ország egyik legmagasabb kilátója, melyen egyidőben maximum 50 fő tartózkodhat. A felső szint 230 lépcsőfok leküzdésével érhető el. Éjszakai megvilágítását reflektorok és led fénysorok biztosítják. Korszerű elektronikai védelmi rendszert és intelligens beléptető kaput építtettek be. Természetesen a torony megmászása nem kis bátorságot és izomerőt igényel, de az elénk táruló látvány kárpótol mindezért.

A kilátóról készült műsorunkat 2018. március 31-én, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu