Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2018. 03. 24. – szombat 12:30 – ECHO-TV

Megemlékezés Kápolnapuszta áldozatairól / Sikerrel szerepelt a miskolci és a kassai kisvasút közös projektje / A Bence-hegyi kilátó avató ünnepsége / ÍGY KÉSZÜL… – Reviczkyvel az Erdőben –A Ravazdi Erdészetnél – werkfilm

kp14

Megemlékezés Kápolnapuszta áldozatairól

A Vértesi Erdő Zrt. és Gánt község Önkormányzata szervezésében 2018.03.18-án, egy vértesi falu, Kápolnapuszta áldozataira emlékeztek a rendezvényre látogatók. A folyamatos eső és erős szél ellenére nagyon sokat jöttek el a megemlékezésre. Az ünnepi beszédet Prof. Dr. Kun Miklós tartotta meg, majd Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke mondott imát az áldozatokért. Megemlékező beszédet mondott Spergelné Rádl Ibolya, Gánt község polgármester asszonya és Macsek Lajos, a Vértesi Erdő Zrt. vezérigazgatója.

Still0309_00034

Sikerrel szerepelt a miskolci és a kassai kisvasút közös projektje

A miskolci Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) és a Kassai Gyermekvasút közös pályázata csaknem kétszáz leadott projekt versenyében szerepelt sikerrel és nyert el támogatást különféle fejlesztésekre az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében. Kassán többek között az indulóállomás felvételi épületének befejezését, egy új kitérővágány építését és egy dízelmozdony felújítását tervezik. Miskolcon szintén az indulóállomás újul majd meg, illetve épül egy új személykocsi az erdei vasút számára.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. egyik projekteleme a LÁEV Miskolc-Dorottya utca állomásának fejlesztése, ahol az állomási vágányhálózat kis mértékű módosítása mellett egy, az erdei vasút és környékének turisztikai kínálatát bemutató ún. „élménytér“ kap helyet.
Still0321_00009

A Bence-hegyi kilátó avató ünnepsége

Március 20-án felavatták a VADEX Mezőföldi Zrt. által építtetett Bence-hegyi kilátót a Fejér megyei Velencén. A 80 millió forintos beruházás az 1988-ban elbontott, egykori olajfúrótorony helyére épült meg. A leselejtezett olajfúrótorony még 1965 novemberében került a Bence-hegy tetejére, és hamar a település szimbólumává vált, mint ahogy remélhetőleg az új kilátó is hamar azzá válik.
RG-5

ÍGY KÉSZÜL… – Reviczkyvel az Erdőben –A Ravazdi Erdészetnél – werkfilm

A Reviczkyvel az Erdőben stábja a KAEG Zrt. Ravazdi Erdészetnél forgatta a filmsorozat következő epizódját. Az eseményekben sűrű forgatás első színhelyszíne a Magyalosi Lőtér volt, ahol Orbán Tibor vezérigazgató vezette be műsorvezetőnket a több mint 40 hektár erdős területen fekvő létesítmény életébe.

A legkülönbözőbb lőfegyverek kezelésével Rózsás György lőkiképző segítségével sikerült megismerkedni.  Egymás után kerültek kézbe a legendás és a filmekből ismert – a jó és a rossz fiúk által használt – fegyverek, melyek közvetlen közelről történő vizsgálata, tanulmányozása kivívta műsorvezetőnk és az egész stáb csodálatát.

A frissen szerezett ismeretekre nagy szükség volt a lőtér szituációs terület részén, ahol műsorvezetőnk a western világába csöppent. “El Heckito”, “Randy”  és még két seriff avatták be a winchesterek, hatlövetűek villám-gyors kezelésébe. Ez olyan jól sikerült, hogy nick-név avatásra is sor került!

A négy marcona cowboytól – a fergeteges fegyverhasználat okán! – műsorvezetőnk, Reviczky Gábor az “Old Fisherman” nevet kapta, amely kizárólagos használatával megszerezte a jogot a júniusban megrendezendő western országos lő-bajnokságon történő indulásra is. A Magyalosi Lőtér még sok izgalmas pillanatot szerzett a stábnak és reméljük, hogy a kamerák lencséjén keresztül majd Nézőinknek is! Érdemes lesz április végétől figyelni az ECHO-TV műsorbeosztását, mert terveink szerint akkortól indul be a 12 részes Reviczkyvel az Erdőben filmsorozat sugárzása!

Premier műsorunkat 2018. március 24-én, szombaton 12:30 órakor, az ismétlést március 25-én, vasárnap 07:35 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu