Szerelmes állatok napja a Budakeszi Vadasparkban – 2018.02.14.

Február 17-én, szombaton, a Valentin-napra való tekintettel a Budakeszi Vadasparkban idén is a szerelmes állatoké a főszerep

A rendezvény keretein belül a látogatók izgalmas, és olykor bizony kissé pikáns szakvezetéseken ismerkedhetnek meg a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatok szerelmi életével, párkeresési szokásaival és udvarlási technikáival.
Az állatok körében ugyanis lényegesen különböző taktikák és fortélyok uralkodnak, legyenek azok háziállatok, madarak, kisemlősök, vagy épp nagyragadozók, de a cél mindig ugyanaz:
meghódítani a szívük választottját. Az evolúció fajspecifikus hódítási stratégiákat alakított ki annak érdekében, hogy mindenki a saját erősségeinek megfelelően találhassa meg párját.
Szombaton, a „párkapcsolati” ismeretterjesztő előadáson minden különféle állati szerelemmel kapcsolatos titokra fény derül, többek között arra is, hogy mit jelent a szaknyelvben a barcogás, hogy mely vadfajok választank egy életre párt, és hogy kiknél játszik szerepet a hölgyválasz.
A szakvezetésen kívül a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület játékos előadást tart a legkisebbnek az udvarlási szokásokról, továbbá állattréningek és kisragadozó látványetetés is várja az érdeklődőket. A szerelem napján a programok a belépőjegy árán felül ingyenesen
látogathatók!

A „Szerelmes állatok napja” részletes programja:
10:00  Állattréning (mosómedve)
10:00 Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület (ismeretterjesztő játékok)
11:00  Ki hogyan hódít az állatvilágban? (szakvezetés)
13.00  Állattréning (aranysakál)
14.00  Kisragadozó látványetetés

Forrás: http://www.vadaspark-budakeszi.hu/