STIHL TIMBERSPORTS International Competition a 25. FEHOVA-n – 2018.02.14.

Február 15-18. között immáron 25. alkalommal rendezik meg a vadászok és horgászok éves találkozóját a FeHoVa kiállításon, a Hungexpo területén

Az idei esemény azonban minden korábbiaknál izgalmasabbnak ígérkezik: a látványos standok és bemutatók mellett a hétvégét egy különleges sportfavágó verseny, a STIHL TIMBERSPORTS International Competition teszi majd teljessé. A kvalifikációkra pénteken 13-16 óra között, a döntőre pedig szombaton 11 és 15.30 között kerül sor.

Ahogyan az a korábbi években megfigyelhető volt, a FeHoVa kiállításon egyre nagyobb hangsúlyt kap az erdőgazdálkodás és a fafeldolgozás. “Ennek elősegítésére vesz a STIHL minden évben részt az eseményen. Nem lesz ez másként idén sem, ráadásul a korábbi évekkel ellentétben most a megszokott megjelenésünkön túl más programmal is kedveskedünk a kilátogató tízezreknek” – mondja Szentesi Levente, az Andreas STIHL Kft. marketingigazgatója, majd hozzáteszi: természetesen továbbra sem fognak elszakadni sem a fától, sem pedig az ikonikus láncfűrészüktől, sőt, a FeHoVa kiállításon eddig még soha nem látott közelségbe hozzák azt.

Igazi újdonság, közönségcsalogató látványosság lesz a két napon keresztül megrendezésre kerülő STIHL Timbersports International Competition verseny, melynek kvalifikációjára pénteken, a döntőre pedig szombaton kerül sor. “Büszkék vagyunk arra, hogy a FeHoVa szervezői is egyetértenek velünk azon törekvésünkben, hogy népszerűsítsük a sportágat, az erdőjárást és az erdőgazdálkodást” – mutat rá a vállalat marketingvezetője, majd aláhúzza: az pedig külön öröm számukra, hogy a nemzetközi versenyüknek és mintegy kéttucatnyi magyar és román sportfavágó megmérettetésének is otthont biztosít a rendezvény.

Az előzetes regisztráció alapján a február 16-án, pénteken 13-16 óra között megrendezésre kerülő négy versenyszámból – underhand chop, stock saw, standing block chop és single buck – álló kvalifikáción az alábbi sportfavágók vesznek részt:

  • Andráska Zoltán
  • Bakó András
  • Bakó Norbert
  • Balázsi Dávid
  • Freshli Krisztián
  • Hurta József
  • Ollé Péter
  • Orcskai Gergő
  • Pankotai Zoltán
  • Rittlinger Róbert
  • Strúbel Bence
  • Szabó András
  • Szép Szabolcs

A kvalifikáció öt legjobb sportfavágója jut tovább a szombati döntőre, amire már biztos résztvevőként készül román színekben Nagy Botond, Jonel Marinita, Cser Szilárd és Dan Petrescu. Magyarországot Juhász István, Strúbel József, Bozsó Zoltán és Hamvasi Ferenc képviseli. Hozzájuk csatlakozik még a cseh Martin Komarek is. A 41 éves sportoló igazi nagyágyú: világbajnokságokon többször is állhatott a dobogó második, illetve harmadik fokán, így rendkívül komoly ellenfélnek számít majd a versenyben. A világbajnokság szabályai szerint a nagyverseny három fordulóban zajlik majd 11 és 15.30 között. Az első fordulóban underhand, stock saw és standing versenyszámokban, a másodikban single buckban és spring boardban, a harmadik fordulóban pedig hot saw versenyszámban mérhetik össze tudásukat, erejüket és ügyességüket a sportolók.

A FeHoVa kiállításra vasárnap kilátogatók sem maradnak azonban STIHL Timbersports nélkül: 11 és 14 órától 60 perces bemutatóval várják az érdeklődőket. Ráadásul mindhárom napon látványos műsorral készül Gáborecz István faszobrász is, aki korábban egy életnagyságú Harley Davidsont faragott ki láncfűrészével.

Forrás: http://fakitermeloverseny.hu

Filmek: Hazai Erdész