Ajánló – ZÖLD VILÁG Magazin – 2018.02.16. péntek 17:30 – ECHO-TV

Napjainkban a kisvasút a legnépszerűbb környezetkímélő tömegközlekedési eszköz és igen vonzó turisztikai attrakció

Lillafüredi kisvonat

Miskolcon például a Mikulás vonat minden évben rengeteg gyermeknek, családnak kínál felhőtlen kikapcsolódási lehetőséget.

A Lillafüredi, Királyréti, Kemencei és Gyöngyösi Állami Erdei Vasutak rekonstrukciója összesen 6,045 milliárd forintból valósul meg. Várhatóan 2020. november 14-én a LÁÉV megalakulásának századik évfordulóján fogják átadni a kormányzati forrásból korhűen korszerűsített pályát és szerelvényeket. Ezeket a vonatokat eredetileg erdészeti feladatokra használták, csak később, a XX. század második felében nyert teret a turisztikai funkció.

Still0209_00009

Az 1900-as évek elején épült mátrai kisvasúthálózat is sok-sok ember életével fonódott össze. A kisvasút napjainkban is a Mátra egyik fontos turisztikai attrakciója, melyet évről-évre egyre többen keresnek fel.

A növekvő létszámú utasközönség minőségi kiszolgálása érdekében nagy mértékű fejlesztések váltak szükségessé, melynek egy része már az elmúlt években megtörtént.  A Gyöngyös és Mátrafüred vonalon a végállomások korszerűsítése mellett a pályaszakasz rekonstrukciója is lezajlott.

A témáról Ugron Ákos Gábor helyettes államtitkárral, FM és Vígh Ilonával, az Egererdő Zrt. kommunikációs és közjóléti vezetőjével beszélget a stúdióban Szabó Orsolya műsorvezető.

3

Műsorunkat 2018. február 16-án, pénteken 17:30 órakor láthatják Nézőink a ZÖLD VILÁG Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu