Folytatódik a középiskolások online erdőismereti versenye – 2018.02.05.

2018-ban folytatódik a „Fedezd fel az örökséged!” erdőismereti vetélkedő, az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett online versenyre 9-12. osztályos középiskolások háromfős csoportjai jelentkezhetnek február 1-25. között a fedezdfel@oee.hu címen.

2018-ban a klímaváltozás és az erdők kapcsolata áll az Országos Erdészeti Egyesület középiskolásoknak meghirdetett vetélkedője középpontjában.

Az online versenyre február 25-ig jelentkezhetnek a 9-12. osztályos diákokból szerveződő háromfős csapatok, akiknek elméleti és terepi feladatot kell megoldaniuk. Az elméleti forduló 2018 márciusában zajlik, amikor négy körben kell válaszolni a hetente kiküldött kérdésekre. A terepi feladat egy saját, háromperces videó készítése, amelyben a klímaváltozás erdőkre gyakorolt hatásait mutatják be a diákok.


A jelentkezéssel kapcsolatos részletes információk a vetelkedo.oee.hu oldalon vagy a verseny Facebook-oldalán (www.facebook.com/fedezdfel) olvashatók. Megéri jelentkezni, hiszen a vidám megmérettetés mellett az első helyezettek értékes nyereményekkel gazdagodnak.
A „Fedezd fel az örökséged!” vetélkedőt előzőleg 2016-ban hirdette meg nagy sikerrel az Országos Erdészeti Egyesület, akkor a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium csapata vihette haza az első helyezettnek járó jelentős jutalmat.

A verseny célja a fiatalság figyelmét felhívni a magyar erdők értékeire, amelyek megőrzése számukra a legfontosabb, hiszen az erdők az ő örökségüket képezik. Az idei témaválasztás, a klímaváltozás és az erdők kapcsolatának feltárása korunk egyik legégetőbb környezeti kérdését járja körül. A verseny lebonyolítását a  Földművelésügyi Minisztérium támogatja.

Forrás: oee.hu

Film, képek: Hazai Erdész

A tavalyi versenyről készült filmünket itt tekinthetik meg: