Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2018.01.27. szombat 12:30 – ECHO-TV

Jótékonysági vadászat Kápolnásnyéken / Kreatív foglalkozás a SEFAG Zrt. Erdők Háza Látogatóközpontjában / Vadászirodalmi est Dr. Mess Béla emeritus Professzorral / Megemlékezés Vérteskozmán az elesett magyar katonákról

 

omvkJótékonysági vadászat Kápolnásnyéken

Jótékonysági vadászatot tartottak december 27-én Kápolnásnyéken. Az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei Területi Szervezete immáron 5. alkalommal rendezte meg az így már hagyományosnak mondható eseményt.
A karitatív akció célja az volt, hogy a Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztályán működő Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány – a vadászok összefogásának eredményeképpen – 1 db non-invazív lélegeztetőgépet szerezhessen be, amelynek értéke hárommillió forint.
A vadászaton, amely idén első alkalommal három helyszínen zajlott, minden eddiginél többen vettek részt: a 116 vadász 13 megyéből érkezett, nem túlzás tehát országos eseményről beszélni.
Az adomány mértéke a tavalyinak pont a háromszorosa. A kezdeményezés elindítása óta eltelt négy évben az adományokból vásárolt orvosi eszközök a kórház tájékoztatása szerint 3130 gyermek gyógyulásához járultak hozzá.
A jótékonysági vadászat fővédnöke dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke volt.

 

Still0121_00001Kreatív foglalkozás a SEFAG Zrt. Erdők Háza Látogatóközpontjában

Január 16-án a Gyöngyfa Napközi Otthon 40 fogyatékkal élő felnőtt gondozottjának kreatív foglalkozást és bemutatót tartottak a SEFAG Zrt. Erdők Háza Látogatóközpontjának szakemberei. A fogyatékkal élők ingyenes program keretében találkozhattak erdőben szerezhető élményekkel Kaposvár belvárosában.
A SEFAG Zrt. 2015-ben átadott Deseda Kalanderdő attrakciójának része egy úgynevezett Akadálymentes tanösvény.
Az Erdők Háza Látogatóközpontban az erdei élővilág érdekességei mellett megteremtették a szakemberek annak lehetőségét is, hogy az erdész/vadász hivatás fogásait, vagy az erdő kínálta ipari nyersanyag felhasználási lehetőségeit megmutassák például a parkettázó sarokban, ahol minden látogató maga próbálhatta ki, milyen csap-hornyos parkettával lefedni a padlót.

 

m-1Vadászirodalmi est Dr. Mess Béla emeritus Professzorral

Szollár András APSI lőoktató kezdeményezésére, és szervezésében – a Holland & Holland cég magyarországi oktatóbázisán – Vadászirodalmi estet rendeztek, melynek vendége Dr. Mess Béla emeritus Professzor volt.
Mess Professzor csaknem 60 éve vadászik, sőt családja legalább négy generáció óta forgatja a fegyvert, tehát nemcsak az anyatejjel szívta magába ezt az ősi hivatást, de a valóságban is a génjeiben hordozza a vadászat iránti affinitást. Ez a szenvedély eredhet a nagyapjától, aki annak idején a Pécsi Püspöki Erdészetnek volt a vezetője, és édesapjától is, aki ugyancsak szorgosan vadászott.
Mess Professor nemcsak megosztotta gondolatait a közönséggel, hanem kérdéseivel aktivizálta is. Az érdeklődő, szakmai közönség hálásan  köszöntötte a vadászirodalmi est – az idén 90 éves – előadóját.

 

Still0121_00001Megemlékezés Vérteskozmán az elesett magyar katonákról

A Vértesi Erdő Zrt., Csákvár Város Önkormányzata és Gánf Község Önkormányzata 2018. január 20-án a második világháborúban, a Vértesben meghalt hős magyar katonákra és a civil áldozatokra emlékeztek a Vértesi Erdő Zrt. által Vérteskozma közelében felállított emlékműnél.

 

Műsorunkat 2018. január 27-én, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu