Programok az EGERERDŐ Zrt.-nél – 2018.01.19.

Január harmadik hétvégéjén havas tájakkal találkozhatnak a Mátra és a Bükk magasabban fekvő területein

Jó hír a síelőknek és szánkózóknak, hogy a hétvégi napokon sportolásra alkalmas pályákat találnak, akár síelnek, akár szánkóznak. Az időjárás előrejelzések alapján felhős égre, hóesésre számíthatunk. Aki a szabadba vágyik csúszós sáros/havas felületekre számítson. Megfelelő lábbeli és hegyes, szegecselt túrabot használatát javasoljuk. Kérjük, vigyázzanak testi épségükre!
A társasvadászatok január hónapban még tarthatnak, ezért kérjük, kísérjék figyelemmel az aktuális információkkal kapcsolatban a közösségi oldalunkat.
Ezen a hétvégén lesz a „Transzbükki átkelés” Szilvásvárad és Felsőtárkány között Éleskő-vár, Ispán-hegy, Kettős-bérc, Kőrös-lyuki- barlang, Tar-kő és a Stimecz-ház érintésével. A program egyben ötödik alkalommal állít emléket a 2013-ban elhunyt Erőss Zsolt hegymászónak.
Örömünkre szolgál, hogy a lakosság egyre nagyobb számban keresi fel az erdőt kikapcsolódás céljából. A 2009. évi „erdőtörvény” (2009. évi XXXVII. törvény) az erdőlátogatásra vonatkozólag rendelkezéseket fogalmaz meg.

Ennek értelmében a teljesítménytúrák sportversenyek megrendezéséhez (nyilvánosan meghirdetett rendezvény, nevezési díj és szintidő kapcsolódik hozzá) az erdőgazdálkodó előzetes hozzájárulása szükséges. Az ezzel kapcsolatos kérelmüket az időpont, helyszín, útvonal, térképrészlet mellékletekkel) az EGERERDŐ Zrt.-hez az egererdo@egererdo.hu e-mail címre szíveskedjenek a szervező elérhetőségeivel együtt elküldeni.
Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy jelezzük:
Erdei kisvasútjaink Mátravasút, Szilvásváradi Állami Erdei Vasút és a Felsőtárkányi Erdei Vasút menetrend szerint jelenleg nem közlekednek. Szilvásváradon a Szalajka-völgy látogatható, és az Istállós-kői barlang egy új kitáblázott nyomvonalon közelíthető meg. Nagy sárra és csúszós felületekre számítson az, aki nekivág. A völgyben az aszfaltozott úton kellemes sétát tehetnek és meglátogathatják a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumot, amely naponta 8.30-15.00 óra között várja látogatóit.

A belépőjegy ára: felnőtt: 500.- Ft diák és nyugdíjas jegy: 250.- Ft
Aktuális információkat közösségi oldalunkon találnak: www.facebook.com/egererdo
Pihentető hétvégét, kellemes erdei élményeket kívánunk!

EGERERDŐ Zrt.

SZÁÉV 2018. Mátravasút 2018. FÁÉV 2018.