Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2018.01.20 – szombat 12:30 óra – ECHO-TV

A NEFAG Zrt. Karcagi Parkerdő Lombkorona sétányának átadása / Mexikó-pusztai fakitermelési bemutató a Pilisi Parkerdő Zrt.-nél / Erdő Ernő bácsi meséi / VADÁSZTEA Percek Klinkó Nándor vérebvezetővel, a 2017-es KASZÓ Kupa győztesével

Still1207_00021

A NEFAG Zrt. Karcagi Parkerdő Lombkorona sétányának átadása

Csaknem hat méter magasan és több mint háromszáz méter hosszan húzódik a Karcagi Parkerdőben átadott Lombkorona sétány.
Karcag városában is látogatható a parkerdőben Lombkorona sétány. A csaknem százmillió forintos beruházás a a NEFAG Zrt. által valósult meg a közjóléti turisztikai fejlesztéseinek részeként. Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az átadóünnepségen elmondta, hogy az alföldi táj jellegéből adódóan az erdők különleges vonzerővel bírnak és egyedi értéket képviselnek, mind környezeti, mind társadalmi, mind pedig gazdasági szempontból.

Still0103_00006

Mexikó-pusztai fakitermelési bemutató a Pilisi Parkerdő Zrt.-nél

Alpin technikás kíméletes fakitermelést bemutató szakmai napot tartottak 2017. december 1-jén a Pilisi Parkerdő Zrt. Mexikó-pusztai területén.
A módszert Csépányi Péter főmérnök mutatta be a fakitermelésben dolgozó vállalkozóknak és a szakszemélyzet tagjainak.
A résztvevők elsősorban az alpin technológia alkalmazásának erdészeti lehetőségeit vizsgálták, aminek célja a kíméletes és a faanyag értékét megőrző fakitermelés. A bemutatón az örökerdők gazdaságos kezelésének lehetőségét vizsgáló sorozat részeként erdész és fakitermelő szakemberek vettek részt.

EEBM

Erdő Ernő bácsi meséi – Mit esznek a vaddisznók?

Egy perces gyermekeknek szánt ismeretterjesztő sorozatunkban ezúttal a vaddisznók táplálkozására válaszol Erdő Ernő bácsi.

Still0115_00007

VADÁSZTEA Percek Klinkó Nándor vérebvezetővel, a 2017-es KASZÓ Kupa győztesével

A vadászkutya egyik legfontosabb feladata, hogy felkutassa a sebzett vadat. Az utánkeresők munkája elengedhetetlen. Ők a sebzésből hátramaradt nyomokból végzik értékmentő munkájukat.
A rendkívüli télben és hideg időjárásban egész más kihívásokkal kell ilyenkor szembenéznie a vérebvezetőnek és kutyájának. VADÁSZTEA Percek sorozatunkban többek között erről is beszélgettünk Klinkó Nándorral, aki 2017-ben elnyerte a KASZÓ Kupa első helyezettjének járó díjat a Bács-Csongrád-Szolnok megyei körzetből Ricsika-Erdei Apacs nevű kutyájával.

Műsorunkat 2018. január 20-án, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu