Ajánló – HAZAI ERDÉSZ – 2017.11.25 – szombat 12:30 óra – ECHO-TV

Felavatták az Egererdő Zrt. új turistaházát Pazsagon – Jogi konferencia a Gyulaj Zrt.-nél –  Az Ipoly Erdő Zrt. kilátó átadó ünnepsége – Budakeszi Vadaspark Erdészeti Játszóterének átadó ünnepsége

Still1019_00014

Felavatták az Egererdő Zrt. új turistaházát Pazsagon

Jeles nap a turizmus kedvelőinek életében az október 14-i: újabb értékkel gazdagodott a Bükk szerelmeseinek helyszíne.
A Pazsagi turistaház jellegzetessége, hogy egy erdő belsejében, térerőmentes területen fekszik. Vízellátását forrás biztosítja, áramot áramfejlesztővel nyernek. A turistaház hat szobájában 22 vendég szállhat meg.

Still1119_00009

Jogi konferencia a Gyulaj Zrt.-nél

A Magyar Állami erdészeti részvénytársaságok jogi konferenciája 2017. 11. 8-án a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Lengyel Annafürdői Turisztikai Központjában zajlott, melynek témái többek között az Erdőtörvény és a hozzá kapcsolódó jogszabály változások, az új vadászati törvény a gyakorlati tapasztalatok tükrében, az erdőgazdaságok használatában álló ingatlanok tulajdonjogi és számviteli helyzete, az erdőgazdaságok által begyűjtött bizonyítékok nyílt büntető eljárásban történő felhasználása és a büntetőjogi kodifikáció – a vadász szemével voltak.

Still1012_00023

Az Ipoly Erdő Zrt. kilátó átadó ünnepsége

Október 11-én az Ipoly Erdő Zrt. átadta a Prónay kilátót, melynek teljes magassága 26 méter, mely 32,5 köbméter rétegelt, ragasztott lucfenyőből épült, a felső teraszra 128 lépcső vezet.
A kilátóból szemlélődve csak a szemnek tűnik távolinak az Ipoly-mente és a Karancs-Medves-vidék, mint szomszédos tájak, ahol újabb turisztikai beruházásokkal bővíti a kínálatát az  Ipolyerdő Zrt.

Still1026_00048

Budakeszi Vadaspark Erdészeti Játszóterének átadó ünnepsége

Október 20-án erdészeti játszóteret adtak át a Budakeszi Vadasparkban. A hiánypótló, tematikus erdészeti játszóparkban a kicsik és nagyok a magyar erdészek másfél évszázados hagyománnyal rendelkező, sokszínű munkáját, az erdőgazdálkodás komplex feladatait és az erdészeti gépeket ismerhetik meg közelebbről. A teljes egészében fából épült játszóparknak köszönhetően a környezeti nevelés és ismeretterjesztés játékosan valósulhat meg, ami az alapítás óta a Budakeszi Vadaspark egyik legfontosabb célkitűzése.

 

Műsorunkat 2017. november 25-én, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu