Az erdészek helytállása a rendkívüli időjárásban, a ZÖLD VILÁG Magazinban! – 2017.11.10 – péntek 18:30 óra – ECHO-TV

zv-11-10Kármentő munkák az Egererdő Zrt.-nél

Az idei szokatlan időjárás különösen nagy kárt tett a Mátra 7-800 méteres magasság alatt lévő erdőségeiben, hiszen itt a fák már mind kilombosodtak, erre érkezett a havazás, ónos eső. A hatalmas pusztítást okozó károk elhárítása, majd a felújítás a tönkrement erdőterületeken fontos feladat. Az erdészek kötélpályás módszerrel hozzák le a faanyagot, amely a lehető legkíméletesebb eljárás és a legkevésbé károsítja a talajt. A ZÖLD VILÁG Magazinban Dr. Jung László az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatójától Nézőink megismerhetik a nyári vegetációt kímélő kötélpályás kiközelítést és az erdészek helytállását a rendkívüli időjárásban!

Zöld VilágA Zöld Világ Magazin korábbi adásai:

2017. november 13.

Újra teret nyer a természet – az eredeti élővilág helyreállítása Nyugat Belső-Somogyban; a KASZÓ-LIFE Projekt bemutatása, Ökoindustria – ötödik találkozó a környezetipar és az energiahatékonyság jegyében; Gombaszedés felelősséggel – mire kell figyelnünk a spórások szedésénél.

2017. október 20.

A Bejárható Magyarország kormányzati program keretében átadták a 160. erdei szálláshelyet. A Bükkben létesült turistaházban 22 ember szállhat majd meg; Egy szarvasbogár tízezer, egy parlagi vipera pedig egymillió forintot ér, persze eszmei értéken számolva. Milyen színű lenne a jegesmedve a fehér bundája nélkül? Miről híres a grönlandi cápa? És miért visel hócipőt a hóbagoly? Ezekre is választ kaphatunk a Jégtorony titka című kiállításon.

2017. október 13.

Október elején elkezdődött a dámvadak üzekedési időszaka, a barcogás. A jelenlegi világranglistán az első 50 dámtrófea mintegy 60 százalékát teszik ki a magyar dámlapátok. A Gyulaj Zrt. területén elejtett bikák ezek között is kiemelkedő helyen szerepelnek, mind mennyiségben, mind minőségben. Sokan nem ismerik a bálványfát. Magyarországra még a 19. században hurcolták be Ázsiából. Azóta pedig egyre több gondot okoz erdőségeinkben; Lombkorona tanösvény pazar panorámával.

ZÖLD VILÁG – FILMTÁR