KASZÓ-LIFE Projekt a ZÖLD VILÁG Magazinban! – 2017.11.03 – péntek 18:30 óra – ECHO-TV

„Kaszó Somogy zöld szíve” akik már jártak ott tudják, de a legtöbben csak hallottunk róla. A turisták mindenesetre azt mondják a tájról: „szerelem első látásra”. Az elmúlt évtizedekben viszont természet ősanyánk nem volt kegyes a vidékhez. Egy sikeres pályázat útján elnyert támogatásnak köszönhetően 2013 szeptemberétől elindulhatott a KASZÓ-LIFE projekt. A ZÖLD VILÁG Magazin adásából megismerhetik a projekt célját, részleteit, a megvalósult eredményeket és a leküzdött nehézségeket. A stúdióban Szabó Orsolya műsorvezető vendége Horváth László a KASZÓ Zrt. erdészeti osztályvezetője.

 Műsorunkat november 3-án, pénteken 18:30 órakor láthatják Nézőink a ZÖLD VILÁG Magazinban, az ECHO TV csatornán!

kaszó4 kaszó3 kaszó1 kaszó5 kaszó6

Zöld Világ

A Zöld Világ Magazin korábbi adásai:

2017. október 20.

A Bejárható Magyarország kormányzati program keretében átadták a 160. erdei szálláshelyet. A Bükkben létesült turistaházban 22 ember szállhat majd meg; Egy szarvasbogár tízezer, egy parlagi vipera pedig egymillió forintot ér, persze eszmei értéken számolva. Milyen színű lenne a jegesmedve a fehér bundája nélkül? Miről híres a grönlandi cápa? És miért visel hócipőt a hóbagoly? Ezekre is választ kaphatunk a Jégtorony titka című kiállításon.

2017. október 13.

Október elején elkezdődött a dámvadak üzekedési időszaka, a barcogás. A jelenlegi világranglistán az első 50 dámtrófea mintegy 60 százalékát teszik ki a magyar dámlapátok. A Gyulaj Zrt. területén elejtett bikák ezek között is kiemelkedő helyen szerepelnek, mind mennyiségben, mind minőségben. Sokan nem ismerik a bálványfát. Magyarországra még a 19. században hurcolták be Ázsiából. Azóta pedig egyre több gondot okoz erdőségeinkben; Lombkorona tanösvény pazar panorámával.

ZÖLD VILÁG – FILMTÁR