Ajánló – HAZAI ERDÉSZ – 2017.11.04- szombat 12:30 óra – ECHO-TV

Kaán Károly születésének 150. évfordulója és a Debreceni Nagyerdő védetté nyilvánításának 78. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség a Nyírerdő Zrt.-nél / VI. Mátrafüredi Erdészeti Nyílt nap az Egererdő Zrt.-nél / A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Lovasberényi Látógatóközpontjának átadó ünnepsége / Almamelléki Állami Erdei Vasút fejlesztéseit átadó ünnepség a Mecsekerdő Zrt.-nél

Still1013_00053
Kaán Károly születésének 150. évfordulója és a Debreceni Nagyerdő védetté nyilvánításának 78. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség a Nyírerdő Zrt.-nél

A NYÍRERDŐ Zrt. ünnepséget rendezett Debrecenben Kaán Károly születésének 150. évfordulója és az első hazai természetvédelmi terület, a Debreceni Nagyerdő védetté nyilvánításának 78. évfordulója alkalmából.

1
VI. Mátrafüredi Erdészeti Nyílt nap az Egererdő Zrt.-nél

Szeptember 29-én a Mátrafüredi Parkban tartotta az Egererdő Zrt. a VI. Mátrafüredi Erdészeti Nyílt Napját, ahol az érdeklődő gyerekek betekinthettek az erdő és erdészek rejtélyes világába.
A park területén található standoknál a társaság szakemberei közérthető módon mutatták be az óvodások, általános iskolások és lakosok számára az erdei élővilágot, az erdész sokrétű munkáját és az Egererdő Zrt. tevékenységét.

Still1004_00001

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Lovasberényi Látogatóközpontjának átadó ünnepsége

Szeptember 28-án hivatalosan is átadásra került a Lovasberényi Látogatóközpont és Konferenciatér. Az átadó ünnepségre a Lovasberényi Erdészeti Igazgatóság kerthelyiségében került sor.
Dr. Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára a Lovasberényi Látogatóközpont ünnepélyes átadóján elmondta, 2010 óta a kormány 16 milliárd forintot szánt közjóléti szolgáltatások fejlesztésére.
Az államtitkár köszöntőbeszédében kiemelte, hogy a magyar főnemesi családok nagyon sokat tettek hazánk történelme során a magyar erdőgazdálkodásért. Ebben még a trianoni békekötés sem okozott törést, hiszen a főnemesek a továbbiakban is őrizték és fejlesztették az ágazatot.

Still0927_00007

Almamelléki Állami Erdei Vasút fejlesztéseit átadó ünnepség a Mecsekerdő Zrt.-nél

2017. szeptember 26-án adták át a Mecsekerdő Zrt.-nél az Almamelléki Állami Erdei Vasút fejlesztéseit.
Az ország legrégebbi 600 mm-es nyomtávú vasútvonalát báró Biedermann Rezső építtette ki 1901-ben, eredetileg fa- és terményszállításra használták, ám ma már csak a személyforgalomban van szerepe.

Menetrendszerű munkásjáratként valamint nosztalgiavasútként működik a Mecsekerdő Zrt. Szigetvári Erdészetének üzemeltetésében. A kisvasút Almamellék és Sasrét között szállítja az utasokat, akiknek jelentős része a Kikerics Erdészeti Erdei Iskola programjain vesz részt, de idén már szervezett kirándulásokat is vezet a kisvasutat üzemeltető erdőgazdaság.

Műsorunkat november 4-én, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu