Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2017.10.14 – szombat 12:30 óra – ECHO-TV

Kína csatlakozása a CIC-hez / Gímszarvas trófeaszemle a Gyulaj Zrt.-nél / Lőkiképzők Versenye a KAEG Zrt. Magyalosi Lőterén / Bartha Ferenc vérebvezető sikere Svájcban, a Nemzetközi Vérebversenyen

Still0922_00001

Kína csatlakozása a CIC-hez

2017. szeptember 21-én a magyar Parlament épületében írta alá a Nemzetközi Vadvédelmi Tanácshoz (CIC) való csatlakozásról szóló dokumentumot a csaknem 1,4 milliárd lakosú Kína állami vadvédelmi szervezetének, a 600 ezer tagot számláló CWCA-nak a vezetője, Li Qingwen és George Aman, a nemzetközi világszervezet elnöke.

Az ünnepélyes eseményre az Országház Gobelin-termében került sor, házigazdája Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar  Vadászati Védegylet elnöke volt, aki Marghescu Tamással, a CIC vezérigazgatójával együtt ugyancsak részt vett a csatlakozási szerződés megszületésének ceremóniáján. Semjén Zsolt ebből az alkalomból elsőként az ázsiai országot hívta meg hivatalosan a 2021-es Vadászati Világkiállításra kiállító országként.

Still1009_00007

Gímszarvas trófeaszemle a Gyulaj Zrt.-nél

Idén 2017. szeptember 28-án tartotta meg a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. az idei gímtrófea szemléjét.
A kiállítás során felvonultatták a társaság három gímes vadászterületén esett idei gímbikák legjavát, köztük az ominózus 12 kg+ és a 11,4 kg-os trófeát is.

Képkivágás

Lőkiképzők Versenye a KAEG Zrt. Magyalosi Lőterén

A KAEG Zrt. Magyalosi lőterén 2017.09.16-án versenyt rendeztek a lőkiképzők részére. Az erre az alkalomra egyedileg tervezett feladatok alaposan megnehezítették a versenyzők dolgát.

Still1009_00003
Bartha Ferenc sikere Svájcban, a Nemzetközi Vérebversenyen

Szokatlanul korai időpontban szeptember 3-8. között került megrendezésre a Svájci Alpokban fekvő Elmben az ISHV 35. rendezvénye.
A tavaly az első helyről épen lemaradt Bartha Ferenc és Rábaparti Vadász Nency “Sába” nevű hannoveri vérebe kapták meg ismét az esélyt az indulásra, és ezúttal éltek is a lehetőséggel. A tapasztalt páros két eredményes munkát produkált a svájci hegyek között, előbb egy sebzett zergét kerestek meg rövid vezetékmunkával, s miután a sziklás-szakadékos hegyi terepen vezetője nem akarta egy bizonytalan hajszával kockáztatni a vérebe egészségét, a beteg vad sebágyban kapta meg a kegyelemlövést.

Műsorunkat október 14-én, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu