Szeptemberi wagglerezés a Fenyves tavon – 2017.09.17

A Várpalota térségében elterülő Fenyves tóra látogattunk el ezen az esős vasárnapon. Ez az egyedülálló horgászvíz mindig elvarázsolja a stábot, ha megpillantjuk. A kékes – zöldes karsztvíz rendkívül tiszta, a tó körüli fenyves erdő kontrasztos háttere pedig üde látványt ad. Az egyik stégről indítottuk a pecát egy szolid beetetéssel, majd gyorsan felállítottuk a 3 méteres esernyőnket, mert a csepergés hirtelen átváltott “kemény vonalas” változatba.

p-1.1p-1.2p-1.6Az esős úszózás első jelentkezői dévérek voltak, szép kapásokkal, gyors meneküléssel. További néhány gombóc becsúzlizása után néhány perccel érkezett az első szebb halunk.

p-1.4p-1.5A pillanatnyi esőszünetben üdítően nyugodt víztükör apró fodrokat vetett, mert olyan hirtelen tűnt el az úszónk. Csak ráemeltem a botot, de máris éreztem, hogy most egy harcosabb hal vette fel a csalit.  A villámszerű mozgás egyértelművé tette, hogy egy szebb pisztránggal ajándékozott meg minket a Fenyves tó. Élmény egy ilyen szép halat kifogni!

p-1.3p-7p-1p-4p-6A horog kiszedés után visszakerült a vízbe, majd gyorsan ráetettünk a helyünkre. A dévérek megint megtalálták a horgunkat, néhány kisebb bodorkával “fűszerezve”. Azt reméltük, hogy egy ilyen kezdés után bejönnek majd a pontyok, de nem így történt. Egy újabb pisztráng görbítette meg a 3,3 méteres 5-20 grammos matchbotot!

p-2p-3A pár órás horgászat élményszámba ment a Fenyves tavon. Mindenkinek bátran ajánljuk!

http://hazaivadasz.hu/category/hazai-horgasz/

https://www.idokep.hu/horgasz