Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Vadgasztronómia fesztivált Soponyán_2017.09.02

A soponyai vadgasztronómiai találkozó történetében új időszámítás kezdődött, hiszen az idei évben már Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivállá bővült az évek óta nagy sikerrel megrendezett esemény

 

19 4 5 6 16 17 11 12 10 9

A rendezvény célja a hazai vadhús fogyasztás népszerűsítse, valamint a hazai feldolgozású vad megismertetése és megszerettetése az emberekkel.

A vadhús jelentős többletértéket magában hordozó keresett export árucikk, egyben az élelmiszeripar egyik jelentős, speciális alapanyaga, igazi delikát és prémium termék. A jövőben az ágazat szempontjából kiemelt jelentőséggel bír, hogy a vadhús-értékesítés elsősorban az országon belül történjen meg, és hogy a fogyasztó – legyen külföldi vagy magyar – a feldolgozott vadhúst a magyar vad fogalmával tudja azonosítani – hangsúlyozta Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára a rendezvényen.

3 2 1 8 18 7 15 13 23 22 33

Az államtitkár felidézte: A módosított jogszabályi rendelkezések egy új és a mai korhoz jobban igazodó, de az évszázados vadászati hagyományokat fenntartó és megőrző vadgazdálkodás alapjait teremtik meg, ahol a vad a természet része, megújuló természeti erőforrás, amelynek bölcs hasznosítása minden ágazat egyforma érdeke. Az új jogszabályi rendelkezések a gyakorlati életben szilárdabban helytálló vadgazdálkodási és vadászati tevékenységet tesznek lehetővé, mindemellett segítik hivatásos és a természetszerető sportvadászokat – folytatta a tárca államtitkára.

36 35 30 29 34 25 32 27 28 26 31 20 15 21 24
A magyar vadhús kiváló minőségű és a kor élelmiszerek iránt támasztott elvárásainak is megfelel. A hazánkban vadászható apró- és nagyvadak húsa magasabb tápértékkel és telítetlen zsírsav tartalommal bír, mint a többi húskészítmény, mégis a rendelkezésünkre álló
statisztikákból az derül ki, hogy a magyarok hozzávetőleg 0,3-0,4 kg/fő vadhúst fogyasztanak évente, míg más európai országokban 0,7-1 kg az egy főre eső vadhúsfogyasztás.

Forrás: FM Sajtóiroda

Képek: Hazai Vadász

Műsorunkat 2017. szeptember 23-án, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!