Ajánló – HAZAI ERDÉSZ – 2017.08.12 – szombat 12:30 óra – ECHO-TV

Vajdasági gyermekek a Bakonyerdő Zrt.-nél / Dévai gyermektábor üdülése a Zalaerdő Zrt.-nél / Kárpátaljai gyermekek tábora a Nyírerdő Zrt.-nél

Az állami erdészeti társaságok az eddigiekhez hasonlóan idén nyáron is számos határon túli gyerekcsoportot látnak vendégül. A gyerekek különböző erdei és egyéb programokon vehetnek részt. Az erdőgazdaságok központi szervezésben 5 csoportot fogadtak: kettőt Kárpátaljáról (Nyírerdő Zrt., Északerdő Zrt.) a cserkészszövetségtől hármat pedig (Zalaerdő Zrt., Bakonyerdő Zrt., Verga Zrt.) Erdélyből a Dévai Szent Ferenc Alapítványtól.
Az egy-egy hetes táborozás költségeit a fogadó erdőgazdaságok saját forrásukból állják, valamint a belföldi vasúti utazások esetén a MÁV nem számítja fel a díjait e csoportoknak és a múzeumok és más helyek sem kérnek belépti díjat.

Still0801_00057

Vajdasági gyermekek a Bakonyerdő Zrt.-nél

2017. július 15-21-ig vajdasági gyermekek táboroztak a Bakonyerdő Zrt.-nél.A gyerekek a Bakonyi Kisbetyár Erdei Iskolában megismerkedtek az erdészettel, a környékkel, kisvonatos utazáson, kézműves foglalkozáson, sportversenyen vettek részt, majd a Bakonyi Természettudományi Múzeumban és a pápai Kékfestő Múzeumban is eltöltöttek egy-egy délutánt. A tábor részeként ellátogattak a hubertlaki Gyilkos-tóhoz is.

Still0726_00002
Dévai gyermektábor üdülése a Zalaerdő Zrt.-nél

A Zalaerdő Zrt. a Dévai Szent Ferenc Alapítványtól érkezett Dévai Gyermektábort látta vendégül, s ez a 19 fős gyermekcsoport részére kedden Keszthelyre szerveztek programot. Meglátogatták a Vadászati Múzeumot, s az ugyanabban az épületben a tetőtérben lévő modellvasút termet.
Ez alkalommal Ugron Ákos Gábor helyettes államtitkár és Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója is részt vett a gyermekek programján.

Still0801_00015
Kárpátaljai gyermekek tábora a Nyírerdő Zrt.-nél

2017. július 17. és 21. között egy kárpátaljai gyermekcsoportot látott vendégül a Nyírerdő Zrt. A Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola által szervezett program során a gyerekek – egyebek mellett – ellátogatnak Debrecenbe, a Hortobágyra és Nyíregyházára is.

Műsorunkat 2017. augusztus 12-én, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!