BEHARANGOZÓ – Országos CACT Vizsla Főverseny 2017_2017.08.01

Az Országos Magyar Vadászkamara idén újra megrendezi az Országos Vizsla Főversenyt

A 2016-ban újjáélesztett versenysorozat visszajelzései alapján, a tradíciók feltámasztására és legfőképpen a 2021. évi Vadászati Világkiállításra gondolva a kamara ismét meghirdeti a versenyt. A kétnapos döntőre október 14-15- én kerül sor a Fejér megyei Soponyán.
Az OMVK – a MEOESZ közreműködésével – a tavalyi versenykiírás alapjait követve hívja versenyezni a vizslás vadászokat.

Az első körös válogatók az OMVK területi szervezetei rendezésében zajlanak, ahonnan az első 3-3 kutya jut be a két regionális elődöntőbe, melyek időpontjai: szeptember 23. és október 7.

A régiókból 8-8 kutya érkezik be az országos rendezvényre, ahol CACT cím is kiadására kerül. A központi rendezvény időpontja 2017. október 14-15, helyszíne a VADEX Mezőföldi Zrt. Soponyai Ökoturisztikai Központja.

Hasonlóan a tavalyi rendezvényhez, a hétvége folyamán a civil érdeklődők részére a vizslás vadászatot és a fajták sokrétűségét látványos gyakorlati bemutatók demonstrálják, továbbá megtekinthető lesz a főverseny történetét bemutató tárlat, valamint egy moderált kinológiai szakmai fórumbeszélgetésre is sor kerül.

A főversennyel kapcsolatos további részletekről, a megyei válogatókról érdeklődni az OMVK Területi Szervezeteinek kinológusainál lehet. Részletek a részvételi feltételekről és a bírálatról az OMVK honlapján, itt.

Beszámoló a tavalyi versenyről itt (a Hazai Vadász Magazin videóival).

Forrás: omvk.hu

Filmek: Hazai Vadász