Európai Fenntarthatósági Hét_V. Németh Zsolt beszéde_2017. 06. 07

Környezetük klímájára, termőhelyi viszonyaira, az ott megjelenő növénytársulásokra, így az erdőkre, és a védett állatfajok állományaira is pozitív hatással vannak az erdei kisvíztározók

– mondta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár Szombathelyi Erdészeti Zrt. által, az Európai Fenntarthatósági Hét alkalmából rendezett terepi programon.

Az államtitkár beszédében kifejtette: a pár éve létrehozott, helyi kisvízállások fő célja, hogy a globális felmelegedés okozta szárazodási folyamatokat lassítsák, és ezzel párhuzamosan elősegítsék az új vizes élőhelyek kialakulását, a vízhez kötődő fajok megjelenését, illetve a kiemelkedő természeti értékek megőrzését. Az eseményen emlékeztette a jelenlévőket, hogy az Európai Fenntarthatósági Hetet 2015 óta május 30. és június 5. között rendezik meg az Európai Unió országaiban, így hazánkban is.

Műsorunkat 2017. július 22-én, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!