Ajánló – HAZAI ERDÉSZ – 2017.07.22– szombat 14:05 óra – ECHO-TV

Dévai gyerekek táboroztak a Bakonyerdő Zrt.-nél / Európai Fenntarthatósági Hét a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél / Csömödéri kisvasút ünnepnapja a Zalaerdő Zrt.-nél

Still0708_00006
Dévai gyerekek táboroztak a Bakonyerdő Zrt.-nél

Idén nyáron is érkeztek határon túli gyerekek a hazai állami erdészetekhez, ahol élményekben gazdag heteket töltöttek el.
Böjte Csaba ferences szerzetes gyerekcsoportja az Echo Tv-t is meglátogatta. A tizennégy, halmozottan hátrányos helyzetű erdélyi fiatal a magyarországi látogatásukon előbb a Balatont járták körbe, aztán a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskolában tanulhattak, majd a fővárossal is megismerkedhettek. Az Echo Tv-nél pedig azt is megnézhették, milyen egy stúdiófelvétel.

Still0609_00016
Európai Fenntarthatósági Hét a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél

2015. évtől kerül megrendezésre egész Európára kiterjedően az Európai Fenntarthatósági Hét.
A fenntarthatósági hét célja, hogy kialakítsa az aktuális társadalmi (demográfiai, szociális,gazdasági és környezeti) problémákkal kapcsolatos felelős gondolkodást, és ezekre találjon megfelelő megoldásokat.
A Szombathelyi Erdészeti Zrt. az elmúlt években létesített, az erdei vízháztartást szabályozó kisvízállások bemutatásával kapcsolódik a rendezvénysorozathoz.
A kisvízállások létesítésének célja a vízvisszatartás eredményeként a globális felmelegedés okozta szárazodási folyamatok lassítása, új vizes élőhelyek kialakulása, a vízhez kötődő fajok megjelenése, és nem utolsó sorban a kiemelkedő természeti értékek megőrzése.

2
Csömödéri kisvasút ünnepnapja a Zalaerdő Zrt.-nél

Ebben az évben a Közlekedéstudományi Intézet, az Északnyugat-magyarországi Közlekedésszervező Iroda és a Zalaerdő Zrt. példaértékű összefogásának köszönhetően a csömödéri kisvasutat – az ünnepnapi rendezvény keretében – egy változatos zalai körutazással Budapestről is könnyedén felkereshették az országjárást kedvelő kisvasútbarátok.
A MÁV Start Zrt. és a GYSEV Zrt. a csömödéri kisvasút ünnepnapi rendezvényét vasúttal felkeresőknek az igénybe vett vonatokon 50% kedvezményes alkalmi menettérti jeggyel történő utazási lehetőséget biztosított.

Műsorunkat 2017. július 22-én, szombaton nem a megszokott 12:30 órakor, hanem kivételesen 14:05 órakor láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

A következő, 2017.július 29-i HAZAI ERDÉSZ TV Magazinnal már a megszokott szombat 12:30 órai időpontban jelentkezünk!