Szarvasbumm a Budakeszi Vadasparkban_2017.07.07

A Budakeszi Vadaspark szarvasállománya új lakókkal bővült, így tovább erősödött a vadasparkban látható szarvasfajták sokszínűsége

A tavaly érkezett Dybowski–szikaszarvastehén egy csöppnyi borjúval örvendeztette meg a gondozókat és a látogatókat, míg ezzel szinte egy időben dám- és gímszarvas szaporulattal is gazdagabb lett az állomány.

Gím-17-05-25-Surányi-DSC_1014-2

„A Budakeszi Vadaspark sokszínű szarvasállománya a vártnak megfelelően évről-évre,folyamatosan növekszik. Ennek köszönhetően a látogatók születésük pillanatától fogva végig követhetik a különböző szarvasfélék életszakaszait és testközelből figyelhetik megviselkedésüket. A dám- és gímszarvas populáció gyarapodása mellett, a kis szikaszarvas borjúérkezésével, a Kelet-Ázsiában őshonos, hazánkban kuriózumértékű szarvasféle vadasparki körülmények közti hosszú távú bemutatása is biztosított. A szikaszarvasok ugyanis Magyarországon csak betelepítés útján jelentek meg, a vadonban ritka az előfordulásuk, így kiemelt feladatunknak tekintjük bemutatni és védeni a nálunk lakó egyedeket” mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Dám-17-06-27-Surányi-DSC_1205-2

A Budakeszi Vadaspark elsődleges célja, hogy a kis- és nagykorú látogatókkal eredeti élőhelyükön ismertesse meg a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat. A szakembergárda elsődleges feladata most az, hogy megfelelő körülményeket biztosítsanak a legújabb szarvas-jövevényeknek annak érdekében, hogy a látogatók minél többféle szarvasféléről tanulhassanak és láthassanak érdekességeket a jövőben is.

Forrás: http://www.vadaspark-budakeszi.hu/

Fotó: Surányi Linda – Budakeszi Vadaspark