Ajánló – HAZAI ERDÉSZ – 2017.06.17– szombat 12:30 óra – ECHO-TV

Erdészeti Gépbemutató a VALKON Kft. és a MEGOSZ szervezésében / Muzsikál az Erdő a “Hírös Városban” / Jubileumi ünnepség a Fónagysági Erdészeti Erdei Iskolánál

Erdészeti Gépbemutató a VALKON Kft. és a MEGOSZ szervezésében

A Valkon Kft. és MEGOSZ Erdészeti Gépbemutatót és Találkozókat szervezett. Az első helyszínen, Balatonfenyvesen május 15-én gyűltek össze az erdészeti szakemberek.
A helyszínen bemutatásra került Valtra N szériás traktor, Kesla erdészeti kiközelítő kocsi és erdészeti daru, Valtra T szériás erőgép, Seppu Midifrost DT erdészeti zúzógép, Krames teleszkópos rakodógép, NHS 220i típusú ágaprítógép, Roading Maxi gréder.

Still0519_00002

Muzsikál az Erdő a “Hírös Városban”

A „Muzsikál az erdő” programsorozat Kecskemét közelében három helyszínre érkezett 2017. május 26 – 28. között: a Kecskeméti Arborétumban, a Vackor Vár Erdei Iskola területén a Nyíri-erdőben és a Tőserdőben vátja a családokat.
Igazi különleges kikapcsolódásban lehetett részük a kilátogatóknak, melynek célja az erdő és a zeneművészet erejével a környezettudatos életvitel irányába mozdítani a Kecskemét és környéki családokat.

Still0613_00002

Jubileumi ünnepség a Fónagysági Erdészeti Erdei Iskolánál

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. Fónagysági Erdészeti Erdei Iskolája idén ünnepli 20. születésnapját. Ebből az alkalomból szervezett Jubileumi Napot a Bagoly-Vár nevet viselő intézmény május 16-án, Varbó-Fónagyságon.
A cél az volt, hogy azok is betekintést nyerjenek az erdei iskola tevékenységébe, erdőpedagógiai, környezeti nevelési céljaiba, akik még nem jártak itt. A programon 11 intézményből csaknem félezer gyerek vett részt. Több helyszínen, folyamatosan „mentek” a foglalkozások. A diákok érdekességeket tudhattak meg a faanyagokról, az erdészek munkájáról, erdei termések felhasználásával készült ételeket és teákat kóstolhattak meg, de nagy sikere volt az utánkereső kutyáknak is.

Still0519_00006

Műsorunkat 2017. június 17-én, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!