Megújult hazánk első erdei tornapályája_2017.06.07

Felavatták a Soproni Parkerdő mintegy 2 km hosszú 20 állomásból álló erdei tornapályáját

TORNA1

Az 1971-ben – az országban elsőként – megépült pálya a felújítás során egész évben működő éjszakai világítást, és új fitnesz eszközöket kapott.

torna6Meggyőződésem, hogy a mai, urbanizálódott és a természetes környezetétől mindinkább elszakadó ember számára az erdő rendkívül fontos, pótolhatatlan – hangsúlyozta avatóbeszédében Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

A soproni parkerdő munkatársai különös figyelmet fordítanak arra, hogy megóvják a rájuk bízott erdőt. Nélkülük és a hozzájuk hasonló elhivatott erdészek nélkül nem valósíthatnánk meg az állami erdőgazdaságok közjóléti és turisztikai aktivitásának növelését, amely tárcánk kiemelt céljai között szerepel – tette hozzá az államtitkár.

torna5 torna4 torna3 torna8 torna7

A közjóléti szolgáltatások ellátása az erdészetek kiemelt feladatai közé tartozik. Ennek köszönhetően az elmúlt 2 évben több mint 7 milliárd forint összegben valósultak meg olyan beruházások, amelynek eredményeként turistaházak, túraútvonalak, kerékpárutak épültek. Ezek a fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy az erdővel minél több természetbarát ismerkedhessen meg.

Forrás: FM Sajtóiroda, képek: Hazai Erdész

torna9 torna10 torna11 12 14 13

Műsorunkat 2017. július 8-án, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!