Dupla kecskeügyességi show a Budakeszi Vadasparkban_2017.05.18

Legtöbbünk legfeljebb természetfilmekből vagy televíziós műsorokból tudhatja, hogy még a közönséges házi kecskék is macskákat megszégyenítőmozgáskoordinációs képességgel és egyensúlyérzékkel rendelkeznek

Május 20-án, a Budakeszi Vadaspark kecske agility show-jának köszönhetően mindezt saját szemmel,személyesen is meg lehet tapasztalni. A program a belépő árán felül ingyenes.

A Budakeszi Vadasparkban, ahol természetes élőhelyükön lehet megtekinteni a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat, komoly figyelmet fordítanak arra, hogy előadásokkal és különféle interaktív bemutatókkal még közvetlenebbül lehessen megismerkedni a legkülönösebb, legfurcsább és legérdekesebb állati szokásokkal.

Az Állati jó Bemutatókon és a rendszeres napi látványetetéseken túl azonban kuriózum értékű,időszakos rendezvényeket is szerveznek: a szakértők május 20-án, szombaton, a nagy érdeklődésre való tekintettel nem egy, hanem rögtön kettő kecske agility show keretei között mutatják be, hogy pontosan mire is képes ez a kedves kis háziállat, melyből több egyed is található a Vadaspark Pici Tanyáján.

Az agility kifejezés az állatokkal közösen, szoros együttműködésben végzendő ügyességi sportágat takarja, egyfajta akadályversenyt, ahol az állat (esetünkben egy kecske) és a gazdája közti összhangon van a hangsúly.

  • Vajon mivel motiválható egy kecske?
  • Át tud ugrani egy karikán?
  • Valóban igaz a kecskék legendás egyensúlyérzéke?

Ezekre és még számos kérdésre kaphatnak választ azok, akik ellátogatnak szombaton a Budakeszi Vadasparkba és végignézik a kecske agility show egyikét. Vagy mindkettőt.

Részletes szombati program a vadaspark színpadán:

13:00 Kecske agility show

15:00 Kecske agility show

Egyéb programok:

10:00 Kisállat tréning (mosómedve)

11:00 Kisállat tréning (róka)

13:00 Kisállat tréning (aranysakál)

Forrás: http://www.vadaspark-budakeszi.hu/